Θεοχάρης: Ετος φορολογικής ασφυξίας το 2017

«Η κοινωνία, οι παραγωγικοί και επιστημονικοί φορείς, όλοι οι παράγοντες της εθνικής οικονομίας φωνάζουν πως αυτή η κυβέρνηση πρέπει να αποχωρήσει.», υπογραμμίζει ο Χ. Θεοχάρης στο σχόλιό του για τον προϋπολογισμό.

Θεοχάρης: Ετος φορολογικής ασφυξίας το 2017

Υφεσιακός, φοροκεντρικός και ασφυκτικός ο προϋπολογισμός του 2017, σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού το Κράτους, σημειώνει ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.

Οπως επισημαίνει ο κ. Θεοχάρης, «όταν η διαπίστωση αυτή έρχεται από μια επιστημονική υπηρεσία που λειτουργεί σε συνθήκες αντικειμενικότητας, αναδεικνύει το μέγεθος του πολιτικού ψεύδους του πρωθυπουργού όταν αναφέρεται στην ανάπτυξη που είναι προ των πυλών.

Ψεύδος που καταρρέει υπό το βάρος των προβλέψεων για αναιμική οικονομική δραστηριότητα σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Ο στόχος για ανάπτυξη 2,7% φαντάζει εξωπραγματικός εν μέσω συνέχισης της φοροκαταιγίδας που αποθαρρύνει την εργασία και την επιχειρηματικότητα.

Πολλώ δε μάλλον όταν η ΕΛΣΤΑΤ αναθεωρεί προς τα κάτω τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας για το 2015, καταρρίπτοντας τον μύθο της ήπιας ύφεσης που μας πουλούσε ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του όλο το προηγούμενο διάστημα.

Μια κυβέρνηση εχθρός της παραγωγής που επιτίθεται διαρκώς στα εισοδήματα των πολιτών, που θα υφαρπάξει 2,5 δισ. ευρώ επιπλέον από τα ελληνικά νοικοκυριά το επόμενο έτος για να συντηρήσει τον κομματικό της στρατό, δε μπορεί να συμβάλλει στην ανάκαμψη της χώρας.

Μια κυβέρνηση όμηρος της χρεοκοπημένης ιδεολογίας της, που αρνείται πεισματικά να προχωρήσει στις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, δε μπορεί να φέρει τις επενδύσεις και τις θέσεις εργασίας που χρειάζεται η κοινωνία.

Η κοινωνία, οι παραγωγικοί και επιστημονικοί φορείς, όλοι οι παράγοντες της εθνικής οικονομίας φωνάζουν πως αυτή η κυβέρνηση πρέπει να αποχωρήσει. Είναι πλέον θέμα εθνικής επιβίωσης.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v