Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπουργείο Υγείας: Δεν επανέρχεται το εισιτήριο των 5 ευρώ

Από τον ορολογικό έλεγχο του αίματος προκύπτουν τα ισοδύναμα μέτρα, με τα οποία αποτρέπεται η επαναφορά του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων.

Υπουργείο Υγείας: Δεν επανέρχεται το εισιτήριο των 5 ευρώ

Δεν υπάρχει θέμα επαναφοράς του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και στις δομές του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), μεταδίδει το iatronet.gr.

Τη διαβεβαίωση αυτή δίνει η πολιτική ηγεσία, απαντώντας σε σχετική φημολογία η οποία κυκλοφόρησε την Πέμπτη.

Σύμφωνα με αναρτήσεις σε ιστοσελίδες, το "πεντάευρω" θα επανέλθει καθώς η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στην θεσμοθέτηση ισοδύναμων μέτρων για την εξεύρεση περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται να έχει προθεσμία ως τα τέλη Οκτωβρίου από την τρόικα, προκειμένου να βρει τα ισοδύναμα, διαφορετικά θα επανέλθει το εισιτήριο.

Από το υπουργείο Υγείας έγινε γνωστό πως έχουν βρεθεί τα ισοδύναμα, από τον ορολογικό έλεγχο του αίματος, από τον οποίο εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθούν 20 με 25 εκατομμύρια ευρώ.

Στόχος του υπουργείου είναι η πραγματοποίηση του ορολογικού έλεγχου από τέσσερα μόνο κέντρα ανά την Ελλάδα, γεγονός που θα σημάνει την εξοικονόμηση πόρων.

Σήμερα, ο ορολογικός έλεγχος πραγματοποιείται στα 96 κέντρα στα νοσοκομεία όλης της χώρας, με κόστος 26,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Με το ενιαίο σύστημα, το κόστος θα περιοριστεί στα 6,7 εκατομμύρια ευρώ.

Το εισιτήριο των 5 ευρώ είχε καταργηθεί από την πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τον Απρίλιο του 2015.

Δημ. Κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v