Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επανιδρύει την ΟΝΝΕΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τι θα πει ο πρόεδρος της ΝΔ στη σημερινή, πρώτη μέρα του συνεδρίου της γαλάζιας νεολαίας. Το στοίχημα της νέας γενιάς και η αφετηρία για την προσέλκυση εκπροσώπων της στην παράταξη. Ποιοι οι υποψήφιοι πρόεδροι. Την Κυριακή η εκλογή.

Επανιδρύει την ΟΝΝΕΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μία εκκρεμότητα που διαρκεί εδώ και έξι μήνες, από το φιάσκο του συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο έως και σήμερα, θέλει να κλείσει απόψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αφορά την επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ, η οποία ουσιαστικά έχει αναστείλει τη λειτουργία της και με το τριήμερο συνέδριό της ψάχνει τη μετεξέλιξή της σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή κομματική νεολαία.

Ο στόχος του εγχειρήματος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας είναι να εισάγει μια νέα δημοκρατική κουλτούρα στη γαλάζια νεολαία, με τα πρώτα μηνύματα, σύμφωνα με την Πειραιώς, να είναι θετικά: 32.000 νέοι και νέες μπήκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και γράφτηκαν στην Οργάνωση, περισσότεροι από το 1/3 συμμετέχουν για πρώτη φορά σε κομματική νεολαία και πάνω από το 56% των συμμετεχόντων είναι μικρότεροι των 23 ετών.

Ο κ. Μητσοτάκης, κατά τη σημερινή ομιλία του, αναμένεται να περιγράψει τη νοοτροπία που πιστεύει ότι πρέπει να έχει η νέα γενιά. «Από το όνειρο της μάνας να βολέψει το παιδί στο δημόσιο, θα πρέπει να περάσουμε στην εποχή όπου η νέα γενιά που έχει όραμα και ταλέντο θα δουλέψει σκληρά και θα ανταμείβεται γι' αυτό, δεν θα φοβηθεί το ρίσκο και θα σταθεί στα πόδια της», θα πει, σύμφωνα με πληροφορίες. Παράλληλα, θα ζητήσει από τους νέους και τις νέες να μπουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και να γραφτούν στο μητρώο νέων στελεχών, καθώς με αυτόν τον τρόπο θέλει να ανανεώσει στην πράξη τη Νέα Δημοκρατία. Όραμά του, υποστηρίζουν οι συνεργάτες του, είναι η επόμενη κοινοβουλευτική ομάδα να είναι η νεότερη στην ιστορία της Ελλάδας, ενώ θα επιτεθεί για μία ακόμη φορά στον Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον ως εχθρό της νέας γενιάς.

Στους νέους, άλλωστε, ποντάρει πολύ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς πρόκειται για μια από τις κατηγορίες που ο λόγος της ΝΔ δεν έχει καταφέρει να διεισδύσει. Και η αναδιοργάνωση της ΟΝΝΕΔ θέλει να αποτελέσει την αφετηρία για την προσέλκυση νέων ατόμων στην παράταξη, ενόψει και των επόμενων εκλογών. Ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει από τους νέους να δώσουν θετική ψήφο στη ΝΔ, προκειμένου να εφαρμόσει το σχέδιό της για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

«Αιωνίων νεολαίων»

Όσο για το εσωτερικό της ΟΝΝΕΔ, η περίοδος κυριαρχίας των κακώς εννοούμενων συστημάτων και των «αιωνίων νεολαίων», αναφέρουν στην Πειραιώς, «έληξε οριστικά. Η δύναμη πέρασε από τα χέρια των λίγων στα χέρια των πολλών. Από την εποχή των "σφραγίδων", η ΟΝΝΕΔ περνά οριστικά και αμετάκλητα στην περίοδο των ενεργών, πολιτικοποιημένων και ακηδεμόνευτων νέων. Κανένας "μεσάζων" δεν είναι πλέον αναγκαίος προκειμένου ένα απλό στέλεχος να συμμετάσχει στο συνέδριο».

Για την επανίδρυση της γαλάζιας νεολαίας έχουν υπογράψει 32.000 μέλη, ενώ οι 950 σύνεδροι θα κληθούν την Κυριακή να εκλέξουν τον νέο πρόεδρό τους. Επικρατέστερος θεωρείται ο Κώστας Δέρβος, που φέρεται να απολαμβάνει τη στήριξη της ηγεσίας του κόμματος, ενώ την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι έχουν εκφράσει και οι Θανάσης Βαμβίνης και Ανδρέας Καρασαρίνης. Όπως αναφέρει ο νέος κανονισμός, για να είναι κάποιος σύνεδρος υποψήφιος θα πρέπει να έχει τη στήριξη του 20% των συνέδρων, δηλαδή να υπογράψουν υπέρ της υποψηφιότητάς του 190 σύνεδροι.

Πάντως έχουν ήδη διατυπωθεί ενστάσεις από ΟΝΝΕΔίτες, προερχόμενους κυρίως από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ζητούν την εκλογή του προέδρου από τη βάση και όχι από το συνέδριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v