Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις 25-26/10 το 21o συνέδριο «Ενέργεια & Ανάπτυξη»

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο Ευγενίδειο Ίδρυμα και έχει κεντρική θεματική «Επενδύοντας στην Ενέργεια σ' ένα Ασταθές Οικονομικό και Γεωπολιτικό Περιβάλλον», επιδιώκοντας να υπογραμμίσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν πλέον οι εταιρίες.

Στις 25-26/10 το 21o συνέδριο «Ενέργεια & Ανάπτυξη»
Με ομιλία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Πάνου Σκουρλέτη, θα ξεκινήσουν οι εργασίες του φετινού, 21oυ Εθνικού Συνεδρίου «Ενέργεια & Ανάπτυξη» του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ. Ευρώπης - ΙΕΝΕ, στο οποίο ξεχωρίζουν με τη συμμετοχή τους εξέχοντα στελέχη του ελληνικού ενεργειακού τομέα αλλά και εκπρόσωποι μεγάλων διεθνών και ευρωπαϊκών ενεργειακών οργανισμών και φορέων.

Το «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2016» που θα διεξαχθεί στο Ευγενίδειο Ίδρυμα, στις 25-26 Οκτωβρίου, έχει κεντρική θεματική «Επενδύοντας στην Ενέργεια σ' ένα Ασταθές Οικονομικό και Γεωπολιτικό Περιβάλλον» και επιδιώκει να υπογραμμίσει τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν πλέον οι εταιρίες στη ΝΑ. Ευρώπη, στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, στις προσπάθειές τους να προγραμματίσουν και να επενδύσουν σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον.

Πέραν της συμμετοχής του Υπουργού ΠΕΝ, κ. Σκουρλέτη, τον πολιτικό κόσμο της χώρας θα εκπροσωπήσουν ο κ. Κωνσταντίνος Σκρέκας, Τομεάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Νέας Δημοκρατίας και πρ. Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, καθώς και ο καθ. Ιωάννης Μανιάτης, Βουλευτής Αργολίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρ. Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Από τον ενεργειακό τομέα της χώρας στο φετινό «Ενέργεια & Ανάπτυξη» θα συμμετάσχουν, με παρεμβάσεις τους, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, κ. Μανώλης Παναγιωτάκης, ο Πρόεδρος του Ομίλου των «Ελληνικών Πετρελαίων», κ. Στάθης Τσοτσορός, ο Διευθυντής Διεθνών Δραστηριοτήτων Εμπορίας, Χαρτοφυλακίου και Προμήθειας της ΔΕΠΑ, Δρ Κώστας Καραγιαννάκος, ο κ. Γιώργος Σταύρου, Εντεταλμένος Σύμβουλος της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ο κ. Αναστάσιος Τόσιος, Μέλος ΔΣ & Πρόεδρος Επιτροπής Φυσικού Αερίου, ΙΕΝΕ και Τεχνικός Διευθυντής της ΕΠΑ Αττικής, ο τεχνικός σύμβουλος της Energean Οil & Gas, τεχνολόγος πετρελαίου και μέλος Δ. Σ. ΙΕΝΕ, Δρ Κωνσταντίνος Νικολάου, ο Δρ Γεώργιος Στάμτσης, Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Συνδέσμου Ανεξάρτητων Εταιρειών Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΑΗ), ο Πρόεδρος της EBIKEN, κ. Κων/νος Κουκλέλης κ.ά.

Τη διεθνή διάσταση και της φετινής διοργάνωσης τονίζει, μεταξύ άλλων, η συμμετοχή του International Energy Agency (IEA), μέσω της κ. Sylvia Beyer, Desk Officer του Γραφείου Παγκόσμιας Ενεργειακής Πολιτικής του Οργανισμού, ενώ αναμένεται να συμμετάσχει ως ομιλητής και ο Patrick Larkin, Senior Advisor του Energy Charter Secretariat, με έδρα τις Βρυξέλλες, καθώς και οι κ. Gokhan Yardim, Γενικός Διευθυντής της τουρκικής Turkerler Energy Investment Holding, και Plamen Mladenovski, Διευθυντής του Τομέα Ηλεκτρισμού και Θερμοηλεκτρικών Μονάδων της Ρυθμιστικής Επιτροπής Ενέργειας και Υδάτων (EWRC) της Βουλγαρίας.

Ακόμη, έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους ο Δρ Amit Mor, Διευθύνων Σύμβουλος της ισραηλινής ECO Energy Ltd. και ο Δρ Charles Ellinas, Διευθύνων Σύμβουλος της κυπριακής Cyprus Natural Hydrocarbons Company Ltd.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v