Επιμένει στις «λαϊκές» συνοικίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Γιατί επέλεξε την Ελευσίνα για τη σημερινή περιοδεία. Η ταύτιση με τις οικονομικές ελίτ, το ενδιαφέρον για τους αδύναμους και τα... αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογών. Η επιχειρηματολογία του, η επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και η Συμφωνία Αλήθειας με την κοινωνία.

Επιμένει στις «λαϊκές» συνοικίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Αρχικά ήταν ο Ασπρόπυργος, ακολούθησαν το Περιστέρι, το Μενίδι, το Πέραμα, το Λαύριο και σήμερα η Ελευσίνα. Είναι ο έκτος σταθμός του Κυριάκου Μητσοτάκη σε λαϊκή γειτονιά της Αττικής που αντιμετωπίζει έντονα το πρόβλημα της ανεργίας, σε μια κίνηση με έντονο συμβολισμό που μόνο τυχαία δεν γίνεται.

Πρόκειται για μία ακόμα προσπάθεια του προέδρου της ΝΔ να αποτινάξει από πάνω του την ταμπέλα της ταύτισης με τις οικονομικές ελίτ και να πείσει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «δεν είναι το κόμμα των ολίγων, όπως επιχειρεί να πείσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ενδιαφέρεται για τους πολλούς, τους αδύναμους και αυτούς που δεν έχουν πρόσβαση στην εξουσία». Όπως άλλωστε είχε πει ο ίδιος δύο μόλις μέρες πριν εκλεγεί στην ηγεσία της ΝΔ, «δεν δέχομαι κανέναν να με αποκαλεί ελίτ. Κινούμαι με την ίδια άνεση στην Αγ. Βαρβάρα και στο Περιστέρι με την Κηφισιά και την Εκάλη».

Και η επιλογή άλλωστε του Μοσχάτου, ως νέας έδρας της ΝΔ, εξηγείται βάσει αυτής της λογικής, αφού προτιμήθηκε αντί άλλων κτιρίων στην Κηφισίας και στο κέντρο της Αθήνας.

Είναι από τα «κλειδιά» για την επάνοδο στη διακυβέρνηση της χώρας, λένε στην αξιωματική αντιπολίτευση, και ο κ. Μητσοτάκης, σε κάθε ευκαιρία, επιχειρεί να το διαμηνύσει προς όλους. «Η ΝΔ είναι ένα λαϊκό κόμμα που πρέπει να αποτυπώνει το αίτημα για μεταρρυθμίσεις που θα δίνουν ευκαιρίες σε όλους και όχι ένα κλειστό σύστημα», σημειώνει στενός του συνεργάτης.

Αναστροφή του κλίματος

Η τακτική του γαλάζιου επιτελείου όσον αφορά στην επιλογή των παραπάνω περιοχών ως τόπων επισκέψεων του προέδρου της ΝΔ σχετίζεται και με το γεγονός ότι σε όλες τους ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 κυριάρχησε ολοκληρωτικά και με μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα κόμματα. Συνεπώς, υποστηρίζουν στον στρατηγικό σχεδιασμό και τον τομέα επικοινωνίας της παράταξης, θα πρέπει να επιδιωχθεί άμεσα η αναστροφή του κλίματος και η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στη ΝΔ, κάτι που, αν συμβεί, μπορεί ίσως να κρίνει και το εκλογικό αποτέλεσμα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη σημερινή στοχευμένη επίσκεψή του στην Ελευσίνα, θα μιλήσει για τις οικονομικές επιπτώσεις «μιας αδιέξοδης κυβερνητικής πολιτικής», που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο περαιτέρω βούλιαγμα της οικονομίας στην ύφεση και σε υπονόμευση κάθε ουσιαστικής προσπάθειας για την ανάκαμψή της. Η ανάπτυξη, οι επενδύσεις και οι θέσεις εργασίας, θα επαναλάβει ο πρόεδρος της ΝΔ, «δεν έρχονται με προκαταβολές φόρων και υψηλή φορολογία», ενώ θα εκφράσει και πάλι τη διαπίστωσή του πως το μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι η αδυναμία της να επιστρέψει σε μια αναπτυξιακή δυναμική.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα θελήσει να μεταδώσει και σε αυτή την περιοχή της Δυτικής Αττικής τη Συμφωνία Αλήθειας που θέλει να συνάψει η ΝΔ με τους πολίτες, καθώς και να προκαλέσει τη σύγκρισή του με τον Αλέξη Τσίπρα. «Σε αντίθεση με αυτόν και την κυβέρνησή του, που άλλα έλεγε προεκλογικά και άλλα τελικά έκανε, εμείς δεν υποσχόμαστε ό,τι δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε», θα επισημάνει, προσδιορίζοντας ως χρέος της ΝΔ «να αποδείξουμε στην πράξη ότι η δήθεν κοινωνική ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ για τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες είναι απλά ένας μύθος».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v