Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποιοι θα δουν μείωση στις φορολογικές τους οφειλές

Με τις υπερεισπράξεις ξεκίνησε η προσπάθεια αυτόματων συμψηφισμών από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Σε επόμενη φάση η συμψηφισμοί επιστροφών φόρου με βεβαιωμένες μη ρυθμισμένες οφειλές.

Ποιοι θα δουν μείωση στις φορολογικές τους οφειλές

Οι πρώτοι συμψηφισμοί τους οποίους έτρεξε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, αφορούν υπερεισπράξεις. Συμψηφίστηκαν δηλαδή πληρωμές πολλαπλάσιων ποσών έναντι των οφειλομένων, που έκαναν οι φορολογούμενοι με άλλες βεβαιωμένες και μη ρυθμισμένες οφειλές.

Σε επόμενη φάση, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, θα ακολουθήσουν συμψηφισμοί επιστροφών φόρου εισοδήματος με βεβαιωμένες μη ρυθμισμένες οφειλές με στόχο και τη διευκόλυνση των φορολογουμένων και την εξοικονόμηση χιλιάδων χαμένων ανθρωποωρών στις εφορίες.

Οι υπερεισπράξεις οι οποίες συμψηφίστηκαν φτάνουν τις 201.740, αφορούν 141.161 ΑΦΜ με το συμψηφιζόμενο ποσό στα 8,73 εκατ. ευρώ. Μεταξύ αυτών, τις εντυπώσεις κλέβει φορολογούμενος στον οποίο έγινε συμψηφισμός υπερείσπραξης 24.000 ευρώ. Στην συντριπτική τους πλειονότητα, οι υπερεισπράξεις αυτές αφορούν λάθη από την πλευρά των φορολογουμένων κατά την ηλεκτρονική πληρωμή των υποχρεώσεών τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΓΔΕ , στους ενδιαφερόμενους πολίτες θα αποσταλεί ηλεκτρονικό μήνυμα, ώστε μέσω της εφαρμογής "Προσωποποιημένη Πληροφόρηση" του TAXISnet να ενημερωθούν για το νέο και μειωμένο ποσό της οφειλής τους.

«Η Γ.Γ.Δ.Ε., με διαρκή στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη και στην κατεύθυνση μείωσης του διοικητικού κόστους και εξοικονόμησης ανθρώπινων πόρων, θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα σε περισσότερες περιπτώσεις συμψηφισμών με κεντρική επεξεργασία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v