Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ΠΔΕ έργα αποκατάστασης φυσικών καταστροφών στη Θεσσαλία

Τα έργα αφορούν την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου στις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας και Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, συνολικού προϋπολογισμού 8 εκατ. ευρώ.

Στο ΠΔΕ έργα αποκατάστασης φυσικών καταστροφών στη Θεσσαλία

Την ένταξη δυο έργων συνολικού προϋπολογισμού 8 εκατ. ευρώ στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ενέκρινε ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης.

Τα έργα αφορούν την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου στις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας και Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Το υπουργείο Οικονομίας, σε συνεργασία με τις αρμόδιες τοπικές και περιφερειακές αρχές, προχώρησε έγκαιρα στην έγκριση της χρηματοδότησης των δύο έργων, προϋπολογισμού 6,5 και 1,5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

«Εξασφαλίσαμε τους απαιτούμενους πόρους για την αποκατάσταση και ενίσχυση των τοπικών υποδομών, ώστε να βελτιωθούν οι καθημερινές συνθήκες διαβίωσης των πολιτών και να επανέλθουν στην κανονικότητα οι παραγωγικές δραστηριότητες στις πληγείσες περιοχές. Σε κάθε περίπτωση, η υλοποίηση των έργων προϋποθέτει έναν συνολικό και προσεκτικό σχεδιασμό από τους αρμόδιους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να αποκατασταθούν οι ελλείψεις δεκαετιών», δήλωσε ο υφυπουργός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v