Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΣΦΑ, δημοπρασίες και κτηματολόγιο συζήτησαν Σκουρλέτης-θεσμοί

Στον τομέα της ενέργειας, οι εκπρόσωποι των θεσμών ενημερώθηκαν για την πορεία των συζητήσεων για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ, τις εξελίξεις στον ΑΔΜΗΕ και τις δημοπρασίες ηλεκτρικής ενέργειας.

ΔΕΣΦΑ, δημοπρασίες και κτηματολόγιο συζήτησαν Σκουρλέτης-θεσμοί

Χωρίς εκπλήξεις, όπως εξάλλου αναμενόταν αφού τα περισσότερα θέματα στον ενεργειακό τομέα έχουν δρομολογηθεί, εξελίχθηκε η συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη με τους εκπροσώπους των θεσμών, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η πρόοδος μιας σειράς θεμάτων που σχετίζονται με τη δεύτερη αξιολόγηση. 

Όπως σημειώνουν, αναφορικά με το Κτηματολόγιο έγινε εκτενής ενημέρωση για την τεχνική βοήθεια που παρέχει η Παγκόσμια Τράπεζα.

Στον τομέα της ενέργειας, οι εκπρόσωποι των θεσμών ενημερώθηκαν για την πορεία των συζητήσεων μεταξύ του ελληνικού κράτους, της Snam και της Socar, για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, συζητήθηκε η εξέλιξη της διαδικασίας των δημοπρασιών ηλεκτρικής ενέργειας ΝΟΜΕ, καθώς και η επιτυχής εξέλιξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για τον ΑΔΜΗΕ, στο πλαίσιο της οποίας έχουν κατατεθεί δύο προσφορές. Διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων ως προς την πρόοδο των ζητημάτων στη βάση των συμφωνηθέντων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v