Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές για τα περιφερειακά αεροδρόμια

Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο εξέτασε μαζί και τις έξι αιτήσεις, δύο από τις οποίες είχαν υποβληθεί από τα σωματεία της ΥΠΑ, δύο από τα Χανιά και δύο από την Κέρκυρα.

Το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές για τα περιφερειακά αεροδρόμια

Ενα ακόμα εμπόδιο πέρασε το σχήμα υπό τη γερμανική Fraport, που αναλαμβάνει τη διαχείριση των 14 μεγαλύτερων περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.

Χθες, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) απέρριψε και τις έξι αιτήσεις ακύρωσης που είχαν κατατεθεί από διάφορους φορείς, ώστε να μην ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Το ανώτατο δικαστήριο εξέτασε μαζί και τις έξι αιτήσεις, δύο από τις οποίες είχαν υποβληθεί από τα σωματεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), δύο από τα Χανιά (από τη δημοτική αρχή και άλλους φορείς της πόλης) και δύο από την Κέρκυρα (από τον δήμο, την περιφέρεια, τον δικηγορικό σύλλογο κ.λπ.).

Οπως είχε υποστηρίξει προ ημερών ο πρόεδρος του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) Στέργιος Πιτσιόρλας, η παράδοση των περιφερειακών αεροδρομίων στο σχήμα της Fraport με τον όμιλο Κοπελούζου θα γίνει σταδιακά και θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2017.

Τότε αναμένεται να εισπραχθεί και το τίμημα του 1,23 δισ. ευρώ που προσέφεραν οι νέοι διαχειριστές των αεροδρομίων, οι οποίοι και δεσμεύονται για επενδύσεις άνω των 300 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v