Στάση αναμονής από Κομισιόν μετά την απόφαση ΣτΕ

Αποκλειστικές δηλώσεις κύκλων της Κομισιόν στο Euro2day.gr για τις τηλεοπτικές άδειες. Ψυχραιμία αλλά και προβληματισμός για την απόφαση του ΣτΕ. Η επίσκεψη Ετινγκερ τη Δευτέρα και η διαδικασία «infringement».

Στάση αναμονής από Κομισιόν μετά την απόφαση ΣτΕ

Κύκλοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις στην Ελλάδα ανέφεραν αποκλειστικά στο Euro2day.gr ότι «παραμένουν μάλλον ψύχραιμοι και χωρίς την ανησυχία που επικρατεί στην ελληνική πολιτική σκηνή», μετά από την απόφαση του ΣτΕ για τον νόμο Παππά.

Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι με την απόφαση αυτή «μάλλον επιβεβαιώνεται η στάση της Κομισιόν, που είχε καταστήσει σαφές σε όλα τα επίπεδα, δημόσια και μη, ότι η συγκεκριμένη διαδικασία αφορά εθνικές αρμοδιότητες και διαδικασίες και θα κριθεί σε εθνικό επίπεδο, όπως συμβαίνει και τώρα».

Βέβαια, υπενθυμίζουν οι ίδιοι κύκλοι, «είναι εντελώς διαφορετική υπόθεση η αδειοδότηση και άλλη, διακριτή υπόθεση το τηλεπικοινωνιακό φάσμα (spectrum) και οι αρμοδιότητες της εθνικής αρχής τηλεπικοινωνιών».

Εκεί, αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, «υπάρχει infringement (σ.σ. διαδικασία παράβασης) ως προς τις αρμοδιότητες της αρχής τηλεπικοινωνιών και τον σχετικό εθνικό νόμο και οι ελληνικές αρχές έχουν ήδη ανταλλάξει σχετικές επιστολές με τον αρμόδιο επίτροπο κ. Ετινγκερ».

«Είμαστε στη διαδικασία γνωμοδότησης εάν οι εν λόγω αρμοδιότητες είναι περιοριστικές. Επομένως δεν μπορούμε να προβούμε ακόμα σε δημόσιες δηλώσεις. Παρακολουθούμε την υπόθεση», ανέφεραν οι πηγές, που πρόσθεσαν ότι «μέσα σε αυτό το πλαίσιο η επίσκεψη του κ. Ετινγκερ στην Αθήνα τη Δευτέρα αποκτά άλλο ενδιαφέρον».

Ο κ. Ετινγκερ επισήμως έρχεται ως μέρος της περιοδείας σε χώρες-μέλη, για να παρουσιάσει το τηλεπικοινωνιακό πακέτο που ανήγγειλε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ τον Σεπτέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v