Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τριπλός πονοκέφαλος για το οικονομικό επιτελείο

Με σοβαρότερα ανοικτά θέματα το δημοσιονομικό, τα εργασιακά και τη χρηματοδότηση του Επιδόματος Αλληλεγγύης ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος διαπραγμάτευσης. Δεν γίνονται ξεχωριστές συζητήσεις με το ΔΝΤ, διαμηνύει το ΥΠΟΙΚ.

Τριπλός πονοκέφαλος για το οικονομικό επιτελείο

Σε τρία μέτωπα φαίνεται να επικεντρώνονται οι μεγάλες δυσκολίες για την κυβέρνηση μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου των συνομιλιών με τους εκπροσώπους των δανειστών και μέχρι την επάνοδό τους στις 14 Νοεμβρίου.

Τα εργασιακά, τα δημοσιονομικά και η χρηματοδότηση του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης αποτελούν τους τρεις φακέλους σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών στα οποία έγινε κάποια πρόοδος, αλλά παραμένουν εκκρεμότητες. Στα υπόλοιπα μέτωπα της διαπραγμάτευσης σύμφωνα με την ίδια πηγή υπήρξε πολύ μεγάλη πρόοδος.

Κατά την ίδια πηγή ερωτηθείσα σχετικά με τις δηλώσεις Κλ. Ρέγκλινγκ και Ράις σημείωσε με νόημα: «δεν πέφτω από τα σύννεφα, ούτε για τη θέση του ESM, ούτε για το γεγονός ότι το ΔΝΤ θεωρεί ότι ασφαλιστικό δεν είναι βιώσιμο». Διέψευσε δε ότι γίνεται παράλληλη διαπραγμάτευση με το ΔΝΤ αναφορικά με το ενδεχόμενο νέου προγράμματος με το Ταμείο.

«Συζητάμε όλοι μαζί», σημείωσε. «Κάποια στιγμή θα υπάρξει το δικό τους κείμενο, το λεγόμενο MEFP ενώ είναι γνωστό ότι σε κάποια θέματα, όπως για παράδειγμα τα εργασιακά, το ΔΝΤ έχει πιο σκληρή γραμμή».

Νωρίτερα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε ότι ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των συζητήσεων και οι επικεφαλής των Θεσμών αναμένονται στην Αθήνα στις 14 Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v