Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλεξιάδης: Στα 105 εκατ. ευρώ το επίδομα θέρμανσης

Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε για τους δικαιούχους ότι στόχος είναι να μεταφερθούν ολόκληρες περιοχές στις πιο ψυχρές ζώνες, ώστε γίνει δικαιότερη η κατανομή του επιδόματος. Τι ελέγχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Αλεξιάδης: Στα 105 εκατ. ευρώ το επίδομα θέρμανσης

Στο ύψος του παραμένει το επίδομα θέρμανσης για την περίοδο 2016-17 , αν και ακόμα δεν έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση με τις όποιες αλλαγές στα κριτήρια χορήγησής του.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή ανέφερε ότι φέτος θα δοθούν 105 εκατ. ευρώ όσα δηλαδή είχαν εγγραφεί στον προϋπολογισμό κατά την προηγούμενη χειμερινή περίοδο.

Στην περυσινή σεζόν, όπως ανέφερε δόθηκαν τελικά 106 εκατ. ευρώ, «από πολιτική επιλογή ώστε να καλυφθούν όλοι όσοι είχαν κάνει αίτηση».

Αναφορικά με την εν εξελίξει διαδικασία έκδοσης υπουργικής απόφασης αναφορικά με τους εφεξής δικαιούχους επιδόματος , ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι στόχος είναι να μεταφερθούν ολόκληρες περιοχές στις πιο ψυχρές ζώνες, ώστε γίνει δικαιότερη η κατανομή του επιδόματος.

Οι υπηρεσίες ελέγχουν αν μπορούν να «σπάσουν» στα δύο κάποιες περιοχές που έχουν ψυχρότερο κλίμα στα ορεινά, σημείωσε ο Τρύφων Αλεξιάδης και στο τέλος αυτής της διαδικασίας, άμεσα, αναμένεται η έκδοση της απόφασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v