Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κουντουρά: Σε εξέλιξη η αδειοδότηση 15 σύνθετων καταλυμάτων

Αποτέλεσε στρατηγική μας επιλογή στη νέα εθνική τουριστική πολιτική μας το 2015 να ανοίξουμε τις τουριστικές αγορές της Μέσης Ανατολής και να προωθήσουμε νέες συνεργασίες με τις χώρες του Αραβικού Κόσμου, υπογράμμισε η Έλενα Κουντουρά.

Κουντουρά: Σε εξέλιξη η αδειοδότηση 15 σύνθετων καταλυμάτων

Η ελληνική κυβέρνησή προωθεί εντατικά την τελευταία διετία στρατηγικές συμμαχίες και συνεργασίες με παραδοσιακές μας αγορές, με γειτονικές μας χώρες και με τις αναδυόμενες οικονομίες, τόνισε η ΕΛ. Κουντουρά στο EU Arab World Summit.

Όπως ανέφερε η κυβέρνηση στηρίζει το ρόλο της ως πόλο σταθερότητας, ισορροπίας και ασφάλειας στην περιοχή.
Υποστηρίζει και ενθαρρύνει αναπτυξιακά έργα διασύνδεσης, με έμφαση στην ενέργεια, τις νέες τεχνολογίες, την πρωτογενή παραγωγή, τις μεταφορές και στον τουρισμό. Ως χώρα της ΕΕ, χτίζει σχέσεις σε πολιτικό, οικονομικό και πολιτισμικό επίπεδο με τον αραβικό κόσμο, σχέσεις εμπιστοσύνης που είναι επιθυμία μας να επεκταθούν και στην ευρύτερη περιοχή.

Ο τουρισμός ωθεί προς την πρόοδο και την ευημερία και η Ελλάδα έχει ουσιαστικό ρόλο σε αυτήν την κατεύθυνση.

Αποτέλεσε στρατηγική μας επιλογή στη νέα εθνική τουριστική πολιτική μας το 2015 να ανοίξουμε τις τουριστικές αγορές της Μέσης Ανατολής και να προωθήσουμε νέες συνεργασίες με τις χώρες του Αραβικού Κόσμου. Κάθε αγορά ξεχωριστά αποτελεί στρατηγικό μας εταίρο, με την οποία εμβαθύνουμε τις τουριστικές σχέσεις. Δίνουμε τη δυνατότητα στον ελληνικό τουριστικό τομέα να διεισδύσει και να αναπτύξει συνεργασίες σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Ασίας και της Β. Αφρικής.

Στο πλαίσιο του τουριστικού μας ανοίγματος στον Αραβικό κόσμο, πραγματοποιήσαμε σειρά επαφών με πολιτικούς και θεσμικούς παράγοντες για την στρατηγική μας στην ανάπτυξη διμερών τουριστικών πρωτοβουλιών.

Διοργανώσαμε διμερή τουριστικά φόρουμ, όπως με την Αίγυπτο τον περασμένο Μάιο, ενισχύσαμε την παρουσία μας στις μεγαλύτερες Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις και υποστηρίξαμε workshop σε μεγάλο αριθμό χωρών, ανάμεσά τους τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία, τον Λίβανο, ανέφερε η Ελ. Κουντουρά.

Ενθαρρύναμε τον ιδιωτικό τομέα, τις τουριστικές επιχειρήσεις, να προχωρήσουν σε άμεσες συνεργασίες και συμφωνίες μέσα από Β2Β και Β2C συναντήσεις σε κάθε αγορά ξεχωριστά στο πλαίσιο των παραπάνω διοργανώσεων.
Τα πρώτα αποτελέσματα είναι επιτρέψτε μου να πω θεαματικά και ενδεικτικά της τεράστιας δυναμικής για την περαιτέρω συνεργασία των τουριστικών μας αγορών.

Οι αφίξεις επισκεπτών από τη Μέση Ανατολή κατέγραψαν το 2016 διψήφια αύξηση και με βάση τις εκτιμήσεις της τουριστικής αγοράς, η δυναμική αυτή αποτυπώνεται έντονα και σε ακόμη υψηλότερη ζήτηση προς ελληνικούς προορισμούς για το 2017, τόνισε η ΕΛ. Κουντουρά.

Ιδιαίτερη έμφαση δώσαμε και δίνουμε στην καθιέρωση νέων απευθείας πτήσεων. Έχουμε καθημερινές ή εβδομαδιαίες συνδέσεις με όλες τις κύριες αραβικές αγορές, και επιδιώκουμε την ενίσχυση των πτητικών προγραμμάτων το 2017, ώστε να μπορούμε να εξυπηρετήσουμε την αυξημένη ζήτηση αλλά και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να υποδεχθούμε επιπλέον τουριστικό ρεύμα τα επόμενα χρόνια.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες αδειοδότησης 15 Σύνθετων Τουριστικών Καταλυμάτων, και περίπου 150 έργα νέων ξενοδοχείων και επέκταση και εκσυγχρονισμό υπαρχόντων, όλα στις κατηγορίες των 4 και 5 αστέρων και δυναμικότητας άνω των 300 κλινών, από το 2015 έως σήμερα. Μόνο το 2015, άνοιξαν περισσότερα από 40 νέα πεντάστερα ξενοδοχεία.

Μόνο στην Αθήνα επτά νέες μονάδες προστέθηκαν στο ξενοδοχειακό δυναμικό το 2016, και πολλές ακόμη προγραμματίζονται για το 2017 από ξένους επενδυτικούς ομίλους και σχήματα, υπογράμμισε η Ελ. Κουντουρά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v