Κ. Καραμανλής: Στον αέρα οι διαγωνισμοί δημοσίων έργων

Δύο μήνες μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για τις δημόσιες συμβάσεις δεν έχουν εκδοθεί οι απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις υποστηρίζει ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ. Εχουν παγώσει οι διαγωνισμοί δημοσίων έργων και καθυστερεί το ΕΣΠΑ.

Κ. Καραμανλής: Στον αέρα οι διαγωνισμοί δημοσίων έργων

Έχουν περάσει πάνω από 2 μήνες που ψηφίστηκε ο νόμος 4412/2016 για τις Δημόσιες Συμβάσεις και από τις αρχές Σεπτεμβρίου, οι Αναθέτουσες Αρχές δεν γνωρίζουν τι πραγματικά ισχύει με αποτέλεσμα να έχουν παγώσει οι διαγωνισμοί δημοσίων έργων υποστηρίζει ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.
Όπως υποστήριξε στη Βουλή ο κ. Καραμανλής, «έχουν παγώσει όλες οι δημοπρατήσεις δημοσίων έργων, διότι η κυβέρνηση δεν έχει μεριμνήσει να συγκροτήσει τις ομάδες εργασίας και τις αρμόδιες επιτροπές του Υπουργείου, προκειμένου να συνταχθούν τα προσχέδια των Υπουργικών Αποφάσεων». Αυτό σημαίνει ότι «οι επενδύσεις πάνε πίσω, η απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ καθυστερεί και ότι θα χάσουμε τουλάχιστον ένα εξάμηνο. Αυτή είναι μια η αντι-αναπτυξιακή καθυστέρηση και δείχνει την προχειρότητα με την οποία νομοθετείτε».
Κατά τον Κ. Καραμανλή, ο κλάδος των κατασκευών συμβάλλει άμεσα και έμμεσα στο 22% των φόρων που εισπράττει το ελληνικό δημόσιο. «Για κάθε 1 ευρώ που δαπανάται στον τομέα των κατασκευών, προστίθεται 1,8 ευρώ στο ΑΕΠ. Καλό θα ήταν, έστω και την ύστατη ώρα, να συνειδητοποιήσει η κυβέρνηση τη ζημιά που έχει προκαλέσει και να ακούσει τόσο περιφέρειες όσο και τους δήμους της χώρας, που διατυπώνουν παράπονα για τα έργα που έχουν παγώσει».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v