Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

'Μήνυμα' ΤτΕ για κλείσιμο της εκκρεμότητας στην ΕΤΕ

Την ανάγκη να κλείσουν γρήγορα τα μέτωπα στη συγκρότηση των Δ.Σ. τονίζουν στην κεντρική τράπεζα. Ζημιά στην ευστάθεια του συστήματος θα προκαλέσει τυχόν σύγκληση ΓΣ για το θέμα του προέδρου της Εθνικής. Δεν έχουμε εμπλοκή, διαμηνύει η κυβέρνηση.

Μήνυμα ΤτΕ για κλείσιμο της εκκρεμότητας στην ΕΤΕ

Εντονο παρασκήνιο εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες στο θέμα της διοικητικής κρίσης που έχει προκύψει στην Εθνική Τράπεζα, μετά την απόφαση του ΤΧΣ να μπλοκάρει για τρεις εργάσιμες ημέρες, έως την Τετάρτη, τη σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου, κυρίως την τοποθέτηση του Παναγιώτη Θωμόπουλου στη θέση του προέδρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξέλιξη της διαδικασίας προκάλεσε τη διακριτική μεν, αλλά ουσιαστική παρέμβαση της Τραπέζης της Ελλάδος, η οποία φέρεται να έχει διαμηνύσει προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές (ΤΧΣ, κυβέρνηση κ.τλ.) ότι το σενάριο σύγκλησης Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης στον όμιλο της Εθνικής θα κάνει «ζημιά» στην ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος, γεγονός που είναι απευκταίο στη δεδομένη χρονική περίοδο, κατά την οποία οι τράπεζες έχουν μπροστά τους μια σειρά σοβαρών προκλήσεων, με αιχμή την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων.

Πηγές με γνώση του θέματος υποστηρίζουν ότι το μήνυμα της ΤτΕ έχει προκαλέσει δεύτερες σκέψεις στους κόλπους του ΤΧΣ και οι επόμενες ημέρες θεωρούνται κρίσιμες για το πού θα καταλήξει τελικά η όλη διαδικασία.

Τραπεζικές πηγές που παρακολουθούν τις εξελίξεις αναφέρουν στο Euro2day.gr ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και η διοικητική κρίση που παρατηρείται τόσο στην Εθνική, όσο και στην Πειραιώς, εξαιτίας της αδυναμίας εξεύρεσης και τοποθέτησης νέου διευθύνοντος συμβούλου, έχουν μπλοκάρει όλο το σύστημα και στέλνουν αρνητικά μηνύματα προς τους επενδυτές.

Την ίδια στιγμή, κυβερνητική πηγή ξεκαθαρίζει ότι η κυβέρνηση και η αντιπροεδρία δεν έχουν καμία εμπλοκή και ανάμιξη στη διαδικασία επιλογής των υποψηφίων για την ηγεσία της Εθνικής Τράπεζας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v