Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατσικιώτης: Κάποιοι δεν με θέλουν τώρα στο ΤΧΣ

Επιθυμώ να αναλάβω τη θέση του επικεφαλής του ΤΧΣ, ξεκαθαρίζει ο Βασίλης Κατσικιώτης στο Euro2day.gr, διαψεύδοντας τα περί διαφωνίας στις αμοιβές αλλά και διατυπώνοντας αιχμές για συμφέροντα που θέλουν να καθυστερήσουν τις εξελίξεις. Πώς η θητεία ως το 2020 έγινε… οκτάμηνη!

Κατσικιώτης: Κάποιοι δεν με θέλουν τώρα στο ΤΧΣ

Σε προβλήματα που δημιουργήθηκαν χωρίς οιαδήποτε δική του ευθύνη αποδίδει την καθυστέρηση στην ανάληψη της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου του ΤΧΣ ο Βασίλης Κατσικιώτης, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το Euro2day.gr από τη Νέα Υόρκη.

Παράλληλα αφήνει αιχμές καθώς εκτιμά ότι τα προβλήματα που ανέκυψαν με τον διορισμό του (κορυφαίο μεταξύ αυτών ο ορισμός μόλις… οκτάμηνης θητείας, αντί της προβλεπόμενης ως το 2020) δεν οφείλονται στη γραφειοκρατία αλλά στο ότι «ηθελημένα κάποιοι, επειδή τώρα γίνονται επιλογές στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών, θέλουν να με αφήσουν απέξω».

«Ούτε άπληστος είμαι ούτε καμία υπόσχεση έχω αθετήσει», τονίζει δίνοντας έμφαση ότι επέλεξε να διεκδικήσει τη θέση, αφήνοντας διπλάσιες αποδοχές που απολαμβάνει τώρα.

Ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει γίνει καμία επικοινωνία μαζί του από την ημέρα που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η τοποθέτησή του. «Αν είχα γεννηθεί στην Αμερική και δεν ήξερα ελληνικά, δεν θα ήξερα ότι επελέγην», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Όπως λέει, όταν διάβασε το ΦΕΚ και διαπίστωσε ότι η θέση έχει ημερομηνία λήξης μετά από οκτώ μήνες (Ιούνιος 2017), πίστεψε ότι πρόκειται περί... τυπογραφικού λάθους καθώς η προκήρυξη για τη θέση ορίζει σαφώς ότι αυτή αφορά στην περίοδο έως και την 30ή Ιουνίου του 2020, που είναι και ο ορίζοντας ζωής του Ταμείου με βάση τον πρόσφατο νόμο.

«Θέλω να αναλάβω τη θέση», δηλώνει ευθαρσώς στο Euro2day.gr και τονίζει ότι «χωρίς ευθύνη μου υπάρχουν προβλήματα στην ανακοίνωση του διορισμού». Αυτά αφορούν το ΦΕΚ (σ.σ. δημοσιεύτηκε στις 27/10), στο οποίο η θητεία του στο ΤΧΣ ορίζεται για τους επόμενους οκτώ μήνες.

Όπως λέει, ακόμα και σήμερα δεν του έχει κοινοποιηθεί επίσημα η απόφαση διορισμού του, ούτε η σύμβαση εργασίας η οποία είναι ιδιωτικού δικαίου.

Αποκάλυψε επίσης ότι επικοινώνησε με τον (αλλοδαπό) πρόεδρο της επιτροπής επιλογής (selection panel), ο οποίος επίσης εμφανίστηκε έκπληκτος για την ημερομηνία λήξης της θητείας.

«Όλοι έπαθαν σοκ», σημειώνει χαρακτηριστικά, «καθώς είναι προφανές ότι ουδείς με σώας τας φρένας αφήνει τη θέση του για να υπηρετήσει κάπου για λίγους μήνες. Δεν μου έχει γνωστοποιηθεί σύμβαση εργασίας, δεν γνωρίζω τι ισχύει για την ασφάλιση, τα έξοδα επαναπατρισμού της οικογένειάς μου, σημειώνει. Και βεβαίως δεν μπορώ να δείξω στην Credit Suisse ένα ΦΕΚ στα ελληνικά και να τους πω φεύγω»...

Ο κος Κατσικιώτης σημείωσε ακόμη ότι υπήρξαν καθυστερήσεις καθώς η επιτροπή επιλογής ολοκλήρωσε το έργο της στις 12 Οκτωβρίου, ενώ ο αρμόδιος υπουργός έλαβε όπως προβλέπεται τη σχετική απόφαση δύο εβδομάδες αργότερα.

Δηλώνει ωστόσο έτοιμος να αναλάβει καθήκοντα, «εφόσον μου παρουσιάσουν την απόφαση του διορισμού με πλήρη θητεία και τη σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου», ενώ ξεκαθαρίζει ότι εκτιμά πως η ροή των γεγονότων δεν είναι τυχαία, ούτε απλώς ένα αποτέλεσμα της γνωστής ελληνικής γραφειοκρατίας.

Από προχθές «πιστεύω ότι ηθελημένα κάποιοι, επειδή τώρα γίνονται επιλογές στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών, θέλουν να με αφήσουν απέξω, να μην υπάρχει πλήρως στελεχωμένη και λειτουργική ηγεσία στο ΤΧΣ»…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v