Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλεξιάδης: Παρακαταθήκη η υπέρβαση στα έσοδα

Σε κλίμα έντονα συγκινησιακό, ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στάθηκε ιδιαίτερα στη μεγάλη υπέρβαση των στόχων στα έσοδα του προϋπολογισμού. Οι προτεραιότητες της Κ. Παπανάτσιου.

Αλεξιάδης: Παρακαταθήκη η υπέρβαση στα έσοδα

Με έναν τόμο 130 σελίδων στον οποίο αποτυπώνονται τα αποτελέσματα και οι δράσεις της Καραγιώργη Σερβίας τους τελευταίους δεκαπέντε μήνες, ο τέως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης παρέδωσε πριν από λίγο στην υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου. 

Σε κλίμα έντονα συγκινησιακό, ο κος Αλεξιάδης στάθηκε ιδιαίτερα στη μεγάλη υπέρβαση των στόχων στα έσοδα του προϋπολογισμού, αναφέροντας ότι δεν υπάρχει προηγούμενο τόσο μεγάλης υπέρβασης.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Τρύφων Αλεξιάδης στις καθημερινές συγκρούσεις με συμφέροντα, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν άβατα στο υπουργείο Οικονομικών, γεγονός το οποίο επιβεβαιώθηκε από την ενασχόληση με τομείς οι οποίοι δεν είχαν ενοχληθεί τα προηγούμενα χρόνια, ή είχαν ευνοηθεί.

«Το μόνο για το οποίο μετάνιωσα σε αυτές τις συγκρούσεις είναι ότι δεν τις έκανα με ακόμα μεγαλύτερη ένταση», ανέφερε ο κος Αλεξιάδης, ανακοινώνοντας ότι από αύριο επιστρέφει ως υπάλληλος στο υπουργείο Οικονομικών.

Κάλεσε μάλιστα χαριτολογώντας τον παριστάμενο Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή να μην εξαντλήσει την αυστηρότητά του επάνω του, δεδομένου ότι από αύριο, όπως είπε, θα είναι υπάλληλός του.

Από την πλευρά της, η κα Παπανάτσιου έθεσε ως προτεραιότητες την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, την άμεση προώθηση των σχεδίων νόμου που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, όπως αυτά για το πλαστικό χρήμα και τα αδήλωτα κεφάλαια, αλλά και τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

Η νέα υφυπουργός σημείωσε ότι το έργο που αφήνει ο Τρύφων Αλεξιάδης είναι πολύ βαρύ και οφείλουμε ως κυβέρνηση να το συνεχίσουμε και να το ολοκληρώσουμε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v