Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τζανακόπουλος: Στόχος τα μέτρα για το χρέος και η ένταξη στο QE

Αισιοδοξία για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία για τη στάση της αναφορικά με το ΕΣΡ και το διαρκές αίτημα για εκλογές. Η επίσκεψη Ομπάμα και ο Νίκος Φίλης. Η αντίδραση Κουμουτσάκου.

Τζανακόπουλος: Στόχος τα μέτρα για το χρέος και η ένταξη στο QE

Στο χθεσινό Eurogroup επιβεβαιώθηκε ότι η χώρα βρίσκεται εντός των χρονοδιαγραμμάτων και τονίστηκε ότι στην επόμενη συνεδρίαση στις 5 Δεκεμβρίου θα υπάρξει καθορισμός των βραχυπρόθεσμων μέτρων στο χρέος, προκειμένου να προχωρήσει η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σημείωσε ότι η συζήτηση για το χρέος δεν θα λήξει σε μία ημέρα, στις 5 Δεκεμβρίου. Στόχος είναι να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα και να ενταχθεί η χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, όπως είπε. Αναφορικά με το ΔΝΤ και απαντώντας σε ερώτηση του Euro2day.gr σχολίασε ότι το Ταμείο θα πρέπει να αποφασίσει.

Το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο

Η προσπάθεια να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο θα είναι συνεχής, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αλλά ξεκαθάρισε ότι θα γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Πήραμε εντολή να τελειώνουμε με το καθεστώς της διαπλοκής. Δεν θα υποχωρήσουμε παρά τις πρόσκαιρες αντιξοότητες. Δημιουργείται ατμόσφαιρα συναίνεσης μεταξύ των κομμάτων και έχουμε στόχο αυτό να οδηγήσει στη συγκρότηση ΕΣΡ. Αν η ΝΔ επιμείνει στην άρνηση, εμείς δεν θα αποδεχτούμε επιστροφή στο καθεστώς ανομίας.

Η επίσκεψη Ομπάμα

Αναφορά έγινε στην επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα, την οποία χαρακτήρισε δείγμα στήριξης στην προσπάθεια της χώρας.

Η αξιωματική αντιπολίτευση

Το σχέδιο της ΝΔ είναι άκρως επικίνδυνο για τη χώρα. Το ενδιαφέρον της είναι η παλινόρθωση του παλαιού συστήματος και επιδιώκει να δημιουργήσει κλίμα αποσταθεροποίησης, ζητώντας διαρκώς εκλογές. Θέλει να εφαρμόσει ένα σκληρό πακέτο περικοπών, με μειώσεις συντάξεων και απολύσεις στο Δημόσιο.

Οι δημοσκοπήσεις

«Οι δημοσκοπήσεις έχουν πολλά αντιφατικά και παράδοξα αποτελέσματα. Τις λαμβάνουμε υπόψη αλλά δεν παίρνουμε αποφάσεις με βάση αυτές», το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου. Η κυβέρνηση θα κριθεί για το έργο της το 2019.

Ο Νίκος Φίλης

Τα κριτήρια αφορούν στην αποτελεσματικότερη διαχείριση ρήξεων και μετώπων η οποία είναι συλλογική, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε σχετική ερώτηση. 

«Ο πρωθυπουργός δεν είναι δάσκαλος και κανένας υπουργός δεν είναι μαθητής», σχολίασε. Στις αποφάσεις του πρωθυπουργού δεν βαραίνουν πιέσεις από θεσμικούς ή εξωθεσμικούς παράγοντες.

Κουμουτσάκος: Ασφαιρες οι επιθέσεις Τζανακόπουλου

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β' Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφερόμενος στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Εκπρόσωπος μιας Κυβέρνησης, αποκομμένης από την κοινωνία, που εξαπάτησε εργαζομένους, συνταξιούχους, μικρομεσαίους, επιχειρηματίες, νέους και ανέργους, ισχυρίστηκε σήμερα ότι όλα πάνε καλά.

Επιμένουν να μην ακούν την αγανάκτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, που δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τον κ. Τσίπρα.

Κανείς δεν ακούει τα ψέματα και τις συκοφαντίες. Γι' αυτό, οι επιθέσεις του κυβερνητικού Εκπροσώπου είναι άσφαιρες.

Παρά το ότι συνειδητά διαστρέβλωσε τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, του στέλνουμε την ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη Δ.Ε.Θ., ώστε να μην έχει πια κανένα άλλοθι».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v