Θεοδωράκης: Το ίδιο νήμα συνδέει τον Τραμπ και τους λαϊκιστές στην Ευρώπη

Ο επικεφαλής του Ποταμιού εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχει μια βουβή αντίδρασ, η η οποία είναι πολύ επικίνδυνη και δυστυχώς στην περίπτωση του Τραμπ εκφράστηκε στην κάλπη.

Θεοδωράκης: Το ίδιο νήμα συνδέει τον Τραμπ και τους λαϊκιστές στην Ευρώπη

«Υπάρχει ένα νήμα που συνδέει τον Τραμπ με διάφορους άλλους λαϊκιστές στην Ευρώπη, με τους ανθρώπους που υποστήριξαν το Brexit, με ανθρώπους που υποστηρίζουν τον εθνικολαϊκισμό και στα μέρη μας. Αυτό το νήμα είναι ο φόβος για την ανοιχτή κοινωνία», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο ραδιόφωνο Βήμα FM 99.5 και τους Μπάμπη Παπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη, σχετικά με την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού στη συνέχεια εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχει μια βουβή αντίδραση, η οποία είναι πολύ επικίνδυνη και δυστυχώς στην περίπτωση του Τραμπ εκφράστηκε στην κάλπη.

Απαντώντας στο ερώτημα αν ο Τραμπ κέρδισε την αντισυστημική ψήφο, ο Σταύρος Θεοδωράκης ήταν κάθετος, αναρωτώμενος πώς θα διορθώσει ένας δισεκατομμυριούχος όπως ο Τραμπ τις αδικίες του συστήματος. «Είδα σήμερα κάποιους αναλυτές φίλα προσκείμενους στο καθεστώς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να λένε ότι φταίει το σύστημα και ότι ο Τραμπ κέρδισε επειδή πήρε την αντισυστημική ψήφο.

Είναι αντισυστημικός ο Τραμπ; Είναι η καρδιά του συστήματος! Ένας δισεκατομμυριούχος που πλούτισε με αμφιλεγόμενους τρόπους», τόνισε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε παράλληλα ότι ο ίδιος ποτέ δεν πίστεψε ότι τα προβλήματα της χώρας θα μας τα λύσουν οι Αμερικάνοι ή κάποιος άλλος λέγοντας: «Τα προβλήματα της χώρας μας είναι δικά μας, είναι δομικά και αφορούν το ελληνικό πολιτικό σύστημα», ενώ εκτίμησε και ότι η Ελλάδα θα δυσκολευτεί πλέον ακόμη περισσότερο στην υπόθεση του χρέους καθώς οι ΗΠΑ του Τραμπ θα απέχουν από αυτή την κουβέντα.

Ερωτώμενος για την παγκοσμιοποίηση ανέφερε ότι προφανώς υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να διορθωθούν. «Το ότι ο πλούτος μαζεύεται ολοένα και περισσότερο σε χέρια λιγότερων κάτι σημαίνει. Φάνηκε και στο Brexit. Αυτά είναι ζητήματα που όχι μόνο πρέπει να μας απασχολήσουν αλλά πρέπει να τα ανατρέψουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v