Ποτάμι: Γιατί δεν πρέπει να διακοπεί το πρωτάθλημα

Η Κυβέρνηση και η προσωρινή διοίκηση της ΕΠΟ, οφείλουν να συνεργαστούν με τις διωκτικές αρχές και να προσανατολιστούν στην ουσία και όχι στις εντυπώσεις, σημειώνει το Ποτάμι.

Ποτάμι: Γιατί δεν πρέπει να διακοπεί το πρωτάθλημα
Η εξυγίανση του ποδοσφαίρου αποτελεί στόχο, που έχει τη στήριξη του συνόλου των Ελλήνων φιλάθλων και των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, προσθέτοντας ότι υπερψήφισε την τροπολογία για τη νομιμοποίηση της λειτουργίας της προσωρινής διοίκησης της ΕΠΟ.

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «το Ποτάμι στηρίζει και συντάσσεται με κάθε προσπάθεια, που κατατείνει στην άρση των διαχρονικών παθογενειών του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η επίδειξη αποφασιστικότητας και σταθερής προσήλωσης στον παραπάνω στόχο είναι απαραίτητη. Άλλο όμως θέμα είναι η αποφασιστικότητα και άλλο η αδιέξοδη σπασμωδικότητα. Ενέργειες που βάλλουν κατά δικαίων και αδίκων και συνδέουν τη λειτουργία των Πρωταθλημάτων με την ανάγκη οργανωμένης αστυνομικής και δικαστικής διερεύνησης εγκληματικών πράξεων οδηγούν σε αδιέξοδο. Όταν οι πολιτικές αυτές άγουν σε αδιέξοδο, δυστυχώς επιστρέφουν ως μπούμερανγκ και χειροτερεύουν, παρά τις καλές προθέσεις, την κατάσταση.

Το πόρισμα της Πυροσβεστικής δεν μπορεί να αποτελεί χρονικό σημείο, από το οποίο να εξαρτάται η διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών Πρωταθλημάτων. Σημειώνουμε ότι, το επαγγελματικό ποδόσφαιρο αποτελεί πηγή οικονομικής δραστηριότητας για πάρα πολλές επιχειρήσεις και εργαζόμενους.

Η Κυβέρνηση και η προσωρινή διοίκηση της ΕΠΟ, οφείλουν να συνεργαστούν με τις διωκτικές αρχές και να προσανατολιστούν στην ουσία και όχι στις εντυπώσεις. Αλίμονο, αν μια εγκληματική ενέργεια εναντίον λειτουργών των δημοσίων θεσμών, θα σήμαινε αναστολή λειτουργίας των θεσμικών λειτουργιών.

Είναι λάθος σοβαρό να προσεγγίζεται εν θερμώ και χωρίς ανάλυση η αντιμετώπιση της εγκληματικής δραστηριότητας.
Απαιτείται λεπτομερής και ψύχραιμη ανάλυση της κατάστασης, μη αποκλειόμενης και της πιθανότητας η διακοπή των Πρωταθλημάτων να αποτελεί τον πραγματικό στόχο των μαφιόζικων πρακτικών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v