Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελληνική συμμετοχή στη διεθνή έκθεση Big 5 Construct East Afrika

Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν εννέα ελληνικές επιχειρήσεις από τους κλάδους των δομικών υλικών, των κατασκευών, των ηλιακών συστημάτων, του αλουμινίου και των μονωτικών υλικών και χρωμάτων, οι οποίες πραγματοποίησαν δεκάδες επιχειρηματικά ραντεβού.

Ελληνική συμμετοχή στη διεθνή έκθεση Big 5 Construct East Afrika

Η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (Enterprise Greece), στο πλαίσιο του σχεδιασμού της για την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών σε νέες - αναδυόμενες αγορές, διοργάνωσε για πρώτη φορά την επίσημη συμμετοχή της χώρας μας με εθνικό περίπτερο στη σημαντικότερη διεθνή έκθεση δομικών υλικών και κατασκευών «BIG 5 CONSTRUCT EAST AFRICA 2016», η οποία διεξήχθη από τις 2 έως τις 4 Νοεμβρίου 2016 στο εκθεσιακό κέντρο Kenyatta International Conference Centre στο Ναϊρόμπι της Κένυας.

Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν εννέα (9) ελληνικές επιχειρήσεις από τους κλάδους των δομικών υλικών, των κατασκευών, των ηλιακών συστημάτων, του αλουμινίου και των μονωτικών υλικών και χρωμάτων, οι οποίες είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν δεκάδες επιχειρηματικά ραντεβού με επισκέπτες, οι οποίοι πέρασαν από το ελληνικό περίπτερο, για το οποίο η Enterprise Greece σε συνεργασία με τη διοργανώτρια DMG events είχε εξασφαλίσει προνομιακή θέση στο κεντρικό κτίριο του εκθεσιακού χώρου.

Η ελληνική συμμετοχή ήταν η μεγαλύτερη μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. και η 3η μεγαλύτερη μετά την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία. Εκπρόσωποι μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αφρικής, αρχιτέκτονες, μηχανικοί και κατασκευαστικές εταιρείες, καθώς και μεγάλες εισαγωγικές εταιρείες επισκέφτηκαν το ελληνικό περίπτερο και πραγματοποίησαν συναντήσεις, οι οποίες οδήγησαν τις περισσότερες ελληνικές εταιρείες στη σύναψη νέων εμπορικών συμφωνιών που προωθούν την εξωστρέφεια του κλάδου.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε παράλληλα με το «Kenya's First National Construction Week», το οποίο διοργανώθηκε από το «Architectural Association of Kenya» και συγκέντρωσε πλήθος αρχιτεκτόνων, μηχανικών και κατασκευαστικών εταιρειών, που στο σύνολό τους επισκέφθηκαν το ελληνικό περίπτερο.

Σύμφωνα με το Enterprise Greece, οι διοργανωτές του συνεδρίου εντυπωσιάστηκαν από την ελληνική συμμετοχή και τα ελληνικά προϊόντα και εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για τη συμμετοχή εκπροσώπων, ως κεντρικών ομιλητών, των κλάδων των δομικών υλικών και των κατασκευών στην επόμενη διοργάνωση του 2017.

Στην έκθεση συμμετείχαν 160 εκθέτες από 21 χώρες από ολόκληρο τον κόσμο, ενώ η εκθεσιακή επιφάνεια ξεπέρασε τα 7.000 τετραγωνικά μέτρα, προσελκύοντας περισσότερους από 8.000 επισκέπτες.

Την έκθεση επισκέφθηκε και συνομίλησε με τους εκθέτες ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Κένυα, κ. Κωνσταντίνος Μοάτσος, ο οποίος αναφέρθηκε στις επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται όχι μόνο στην Κένυα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αφρικής και εξέφρασε την αρωγή της Ελληνικής Πρεσβείας στο έργο των ελληνικών επιχειρήσεων που θα δραστηριοποιηθούν στην περιοχή.

Η Κένυα αφενός λόγω της στρατηγικής θέσης της και αφετέρου λόγω της σχετικής πολιτικής σταθερότητας των τελευταίων ετών, αποτελεί σημαντικό κόμβο για την ανάπτυξη όχι μόνο της ίδιας της χώρας αλλά και των γειτονικών χωρών στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αφρικής.

O Διευθύνων Σύμβουλος της Enterprise Greece, κ. Βελισσάριος Δότσης δήλωσε: «Η αγορά της Κένυας αποτελεί στρατηγική επιλογή της Διοίκησης της Enterprise Greece για την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών στην αναδυόμενη και ταυτόχρονη "δύσκολη" αγορά της Ανατολικής Αφρικής. Οι ελληνικές επιχειρήσεις των κλάδων των δομικών υλικών και των κατασκευών αποδεικνύουν σε όλο τον κόσμο ότι τα ελληνικά προϊόντα με άξονα την ποιότητα και την καινοτομία μπορούν να ανταποκριθούν όχι μόνο στις απαιτητικές αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Μέσης Ανατολής αλλά και στις αναδυόμενες αγορές της Αφρικής».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v