Σήμερα το πρώτο κρίσιμο ραντεβού Αχτσιόγλου-θεσμών

Ντεμπούτο στο νέο γύρο συναντήσεων για τα εργασιακά ζητήματα. Σε τέσσερα σημεία θα «επιμείνει» η Ε. Αχτσιόγλου στις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής των θεσμών. Δεν κατατέθηκε κείμενο αρχών.

Σήμερα το πρώτο κρίσιμο ραντεβού Αχτσιόγλου-θεσμών

Σήμερα Τρίτη θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η πρώτη κρίσιμη συνάντηση της νέας υπουργού Εργασίας Εφης Αχτσιόγλου με τους επικεφαλής των εκπροσώπων των θεσμών, χωρίς να έχει κατατεθεί από την ελληνική πλευρά κάποιο κείμενο αρχών.

Παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο είχε αποφασιστεί από την προηγούμενη συνάντηση μεταξύ των δανειστών και του τότε υπουργού Γ. Κατρούγκαλου και ενώ όλες τις προηγούμενες ημέρες από το περιβάλλον της υπουργού άφηναν να διαρρεύσει ότι το κείμενο ετοιμάζεται, σημερινές πληροφορίες θέλουν την υπουργό να μην το καταθέτει στους δανειστές.

Όπως η ίδια έκανε γνωστό μέσω των δημόσιων εμφανίσεών της τις προηγούμενες ημέρες, όπλο της θα είναι το πόρισμα της επιτροπής σοφών.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, τέσσερα θα είναι τα σημεία που θα επιμείνει η νέα υπουργός: Η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η επεκτασιμότητα των συμβάσεων, η προστασία του προβλεπόμενου ποσοστού ομαδικών απολύσεων και η διατήρηση της κατάργησης του λοκ άουτ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v