Συνεργασία ΤΠΔ με ΚΑΠΕ για την υποστήριξη των ΟΤΑ

Το Τ.Π.&Δανείων και το ΚΑΠΕ υπέγραψαν την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο την προετοιμασία, δημοσιοποίηση και υλοποίηση χρηματοδοτικού προγράμματος αναβάθμισης της ενεργειακής απόδοσης των δικτύων δημοτικού ηλεκτροφωτισμού.

Συνεργασία ΤΠΔ με ΚΑΠΕ για την υποστήριξη των ΟΤΑ

Η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και ο περιορισμός της εκπομπής των αερίων θερμοκηπίου αποτελεί βασικό στόχο της εθνικής αλλά και ευρωπαϊκής ενεργειακής πολιτικής. Σημαντικό μέρος της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στους Δήμους οφείλεται στη λειτουργία του δημοτικού οδοφωτισμού στο δίκτυο του οποίου περιλαμβάνεται εξοπλισμός παλιάς τεχνολογίας με σημαντικά μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με τους σύγχρονους λαμπτήρες, οι οποίοι προσφέρουν καλύτερο φωτεινό αποτέλεσμα με χαμηλότερη ισχύ.

Το Τ.Π.&Δανείων, ως κύριος χρηματοδότης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και το ΚΑΠΕ, ως Εθνικός Φορέας για την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, της Ορθολογικής χρήσης και της εξοικονόμησης ενέργειας, ανέλαβαν πρωτοβουλία για την υποστήριξη των ΟΤΑ και υπέγραψαν την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 Προγραμματική Σύμβαση, εκπροσωπούμενοι αντίστοιχα από τον κ. Κωνσταντίνο Βαρλαμίτη, Πρόεδρο Δ.Σ., και τον κ. Βασίλειο Κίλια, Γενικό Διευθυντή, με αντικείμενο την προετοιμασία, δημοσιοποίηση και υλοποίηση χρηματοδοτικού προγράμματος αναβάθμισης της ενεργειακής απόδοσης των δικτύων δημοτικού ηλεκτροφωτισμού.

Το ΚΑΠΕ, χρηματοδοτούμενο από το Τ.Π.&Δανείων, αναλαμβάνει την υποχρέωση να συνεισφέρει την τεχνογνωσία του στους Δήμους προκειμένου τα επενδυτικά τους σχέδια για ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού οδοφωτισμού να καταστούν επιλέξιμα δανειοδότησης από το Τ.Π.&Δανείων, με την παροχή σε αυτούς

- Οδηγού Μελετών και Υποδείγματος Μελέτης για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας σε δημοτικές εγκαταστάσεις οδοφωτισμού,
- Υποδείγματος Τευχών Δημοπράτησης
- Αξιολόγησης της τεχνοοικονομικής μελέτης και των προδιαγραφών του έργου
- Επιτόπιας επαλήθευσης/πιστοποίησης των φωτεινών χαρακτηριστικών των φωτιστικών σωμάτων και της ισχύος του εγκατεστημένου εξοπλισμού.

Η συνεργασία Τ.Π.&Δανείων και ΚΑΠΕ αποτελεί απόδειξη του οράματος του Τ.Π.&Δανείων για μία υγιή και συνεχώς αναπτυσσομένη τοπική κοινωνία που σέβεται ταυτόχρονα τους κατοίκους της και το περιβάλλον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v