Το μεταρρυθμιστικό προφίλ προβάλλει ο Μητσοτάκης

Η σύγκριση με τον Αλέξη Τσίπρα και τα γαλάζια επιχειρήματα. Η «βούληση και ικανότητα» του προέδρου της ΝΔ, οι αλλεπάλληλες δημόσιες παρεμβάσεις και το νέο παραγωγικό μοντέλο το οποίο χρειάζεται η χώρα. Στο Άγιο Όρος σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το μεταρρυθμιστικό προφίλ προβάλλει ο Μητσοτάκης

Στον απόηχο της επίσκεψης του Μπάρακ Ομπάμα στην Αθήνα και των μηνυμάτων που αυτός εξέπεμψε, η ΝΔ θέλει να επαναφέρει την πολιτική ατζέντα στα προβλήματα της καθημερινότητας και να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά στη διακυβέρνηση της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει έμφαση στον τομέα των μεταρρυθμίσεων και της «βούλησης και ικανότητάς του», όπως λένε στην αξιωματική αντιπολίτευση, να τα καταφέρει καλύτερα από τον Αλέξη Τσίπρα.

Δεν είναι τυχαίο ότι μόνο κατά τη χθεσινή μέρα, σε τρεις διαφορετικές δημόσιες παρεμβάσεις (οι δύο του ίδιου του προέδρου της ΝΔ και η μία του εκπροσώπου του κόμματος) επιδιώχθηκε η προβολή του μεταρρυθμιστικού προφίλ του κ. Μητσοτάκη, καθώς -όπως υποστηρίζει- «είναι πολύ σημαντική η στήριξη των φίλων μας, όπως είναι ο πρόεδρος Obama, αλλά από μηχανής θεοί δεν υπάρχουν».

Έτσι, αρχικά στη συνέντευξή του στον αμερικανικό ραδιοφωνικό σταθμό National Public Radio (NPR), τόνισε ότι «η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση που να προωθεί την επιχειρηματικότητα και τις μεταρρυθμίσεις. Σήμερα δεν διαθέτουμε μια τέτοια κυβέρνηση». Λίγες ώρες αργότερα, μετά την ολιγόλεπτη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, δήλωσε πως «η οριστική έξοδος της χώρας από τη σημερινή οικονομική κρίση θα γίνει κυρίως με τη δική μας σταθερή και σοβαρή μεταρρυθμιστική προσπάθεια. Με μια αξιόπιστη ηγεσία και συγκροτημένο εθνικό σχέδιο, ελληνικής έμπνευσης και εφαρμογής». Η τρίτη αναφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα έγινε, δια της απάντησης του Γιώργου Κουμουτσάκου στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, σχετικά με την αποτίμηση της επίσκεψης Ομπάμα στη χώρα μας: «Η υπόθεση του χρέους και των πρωτογενών πλεονασμάτων πρέπει να ρυθμιστεί το ταχύτερο, όχι μόνο ως αποτέλεσμα της βοήθειας άλλων, αλλά και ως επιβράβευση των δικών μας συνειδητών μεταρρυθμιστικών προσπαθειών», σημείωσε.

«Δεν τις πιστεύει»

Ο πρωθυπουργός, τονίζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση, όσο και να θέλει να δείξει ότι προχωρά σε μεταρρυθμίσεις, δεν τα καταφέρνει να τις εφαρμόσει γιατί δεν τις πιστεύει. Και εκεί είναι η διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών, συνεχίζουν οι ίδιες πηγές. Από την πρώτη στιγμή άλλωστε που ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξελέγη στην ηγεσία της ΝΔ, επικεντρώθηκε στο συγκεκριμένο ζήτημα, χρησιμοποιώντας μάλιστα το σύνθημα «μεταρρυθμίσεις ή λαϊκισμός».

Η ΝΔ, αναφέρει στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, «είναι σαφές ότι αποτελεί τη μόνη ορθολογική επιλογή για εθνική ανάταξη, που μπορεί να πραγματοποιηθεί με την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων με ξεκάθαρη στόχευση. Αυτές θα είναι όχι μόνο δημοσιονομικές αλλά και διαρθρωτικές και θα επιτρέπουν στη χώρα μας να προάγει ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, προς αντικατάσταση αυτού που κατέρρευσε στα συντρίμμια της κρίσης. Έτσι, θα εξασφαλιστούν οι συνθήκες σταθερότητας και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών», καταλήγει.

Αυτό το μήνυμα προσπαθεί να το επικοινωνήσει τόσο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και το σύνολο των κορυφαίων γαλάζιων στελεχών κατά τις στοχευμένες περιοδείες τους σε όλη τη χώρα, προκειμένου να κερδίσουν τη μάχη των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και των αναποφάσιστων.

Σήμερα, ο πρόεδρος της ΝΔ θα επισκεφθεί το Άγιο Όρος. Το συγκεκριμένο προσκύνημα ήταν αρχικά προγραμματισμένο για τις 27 Οκτωβρίου και σε συνδυασμό με την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης, ωστόσο η απόφαση του ΣτΕ για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες άλλαξε τα σχέδια και τον κράτησε στην Αθήνα.

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Άθω έρχεται τρεις μέρες μετά τη δημόσια τοποθέτησή του, σε διαδικτυακή συνέντευξη, ότι διαφωνεί με τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας με τη συνταγματική του διάσταση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v