Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τοποθετείται νέος Γενικός Γραμματέας στο Υπ. Τουρισμού

«Κλείδωσαν» πριν λίγο αλλαγές στην ηγεσία του Υπ. Τουρισμού. Ποιος είναι το φαβορί για να καταλάβει τη θέση. Δεν θα υπάρχει στέλεχος προερχόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ στην ηγεσία του υπουργείου που διαχειρίζεται τον πλέον κρίσιμο, ίσως, τομέα της οικονομίας.

Τοποθετείται νέος Γενικός Γραμματέας στο Υπ. Τουρισμού

Αλλαγές με σαφείς πολιτικούς συμβολισμούς δρομολογούνται άμεσα στην ηγεσία του αυτοτελούς, πλέον, Υπουργείου Τουρισμού.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Euro2day.gr προωθείται η τοποθέτηση νέου Γενικού Γραμματέα Τουρισμού σε αντικατάσταση θέσης Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα, αρμόδιου για τον τουρισμό, του μέχρι πρότινος ενιαίου Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και τουρισμού.

Θέση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο προερχόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ καθηγητής Γεράσιμος Ζαχαράτος και η οποία καταργείται μετά την επανασύσταση αυτόνομου Υπουργείου Τουρισμού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες βασική υποψήφια να καταλάβει τη θέση του Γενικού Γραμματέα Τουρισμού φέρεται να είναι η Ευρυδίκη Κουρνέτα, νομική σύμβουλος και στενή συνεργάτης της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά.

Σύμφωνα με όσα είναι σε θέση να γνωρίζει το Euro2day.gr οι τελικές αποφάσεις για το θέμα πάρθηκαν πριν λίγο σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο καθώς σηματοδοτούν τον πλήρη έλεγχο της ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού από το κόμμα των ΑΝ.ΕΛ., χωρίς την παρουσία σε αυτήν στελέχους προερχόμενου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο νυν Γεν.Γραμματέας του υπουργείου Γ.Ζαχαράτος τελεί ουσιστικά υπό παραίτηση ενώ η αντικατάστασή το από τον νέο Γενικό Γραμματέα Τουρισμού αναμένεται να γίνει άμεσα.

Πηγή της Κουμουνδούρου ανέφερε στο Euro2day.gr πως σε πρώτη φάση η απουσία στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ από την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού θα καλυφθεί από ομάδα στελεχών η οποία θα παρακολουθεί το κυβερνητικό έργο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v