Ανοίγει τις πύλες της η τουριστική έκθεση Expohotel

Η νέα έκθεση οργανώνεται στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Ακινήτου Ταε Κβο Ντο στις 19-21 Νοεμβρίου και είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στον κλάδο των ξενοδοχείων και των τουριστικών καταλυμάτων.

Ανοίγει τις πύλες της η τουριστική έκθεση Expohotel

Ανοίγει αύριο τις πύλες της στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Ακινήτου Ταε Κβο Ντο του Φαλήρου η τουριστική έκθεση «Expohotel» η οποία πραγματοποιείται στο διάστημα 19-21 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τη διοργανώτρια εταιρεία Principal Management, η έκθεση Expohotel απευθύνεται αποκλειστικά στον κλάδο των τουριστικών καταλυμάτων έχοντας τοποθετήσει στο κέντρο του ενδιαφέροντος της διοργάνωσης τον επιχειρηματία που προσφέρει υπηρεσίες φιλοξενίας στους ημεδαπούς και αλλοδαπούς επισκέπτες της χώρας.

Αντικείμενό της είναι η παρουσίαση υπηρεσιών και προϊόντων, από τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτόν.
Στόχος της, σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι η δημιουργία μίας αποκλειστικής έκθεσης που θα γίνει θεσμός και θα είναι αφιερωμένη στο χώρο των ξενοδοχείων και των τουριστικών καταλυμάτων.

Εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για τη διοργάνωση της συγκεκριμένης έκθεσης, οι οργανωτές σημειώνουν πως ο τομέας των τουριστικών καταλυμάτων έχει ανάγκη από μια εξειδικευμένη έκθεση που θα διοργανώνεται αποκλειστικά για τον κλάδο αυτό. Επισημαίνουν, ωστόσο, πως στην επαγγελματική αγορά του εξοπλισμού και της ανακαίνισης τουριστικών καταλυμάτων διαπιστώθηκε κενό ύπαρξης μιας έκθεσης η οποία θα είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Η χρονική τοποθέτηση της έκθεσης συνδέεται με το γεγονός ότι οι ανάγκες των ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων για ανακαίνιση, οργάνωση και εξοπλισμό εμφανίζονται αμέσως μετά την ολοκλήρωση της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου στα τέλη Οκτωβρίου.

Με αυτά τα δεδομένα ο Νοέμβριος θεωρείται ο καταλληλότερος μήνας για τους επιχειρηματίες του χώρου για να κάνουν την έρευνα αγοράς και να προχωρήσουν σε αποφάσεις για την ανακαίνιση των μονάδων τους προκειμένου να είναι έγκαιρα έτοιμοι εν' όψει της επόμενης θερινής περιόδου.

Με στόχο να διασφαλίσουν την υψηλή επισκεψιμότητα και την εμπορική επιτυχία της έκθεση οι διοργανωτές προχώρησαν στη δωρεάν παροχή σε επιλεγμένους εμπορικούς επισκέπτες (ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων αλλά και στελέχη τουριστικών επιχειρήσεων) 2.000 διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχεία της Αττικής, 1.000 αεροπορικά εισιτήρια, περισσότερα από 1.000 ακτοπλοϊκά εισιτήρια καθώς και ναυλωμένα μέσα μαζικής μεταφοράς από τις μεγαλύτερες επαρχιακές πόλεις της χώρας.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν το Σάββατο (19 Νοεμβρίου) στο περιθώριο της Expohotel περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, το 1ο Συνέδριο γευσιγνωστικού τουρισμού με φετινό θέμα «Ταξίδι των αισθήσεων στην Κρήτη», το 1ο Ανοιχτό Συνέδριο του Συνδέσμου Επιχειρηματικών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδας (ΣΕΤΚΕ) και η ανοιχτή συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων (Π.Ο.ΔΙ.Ξ).

Την τελευταία ημέρα της έκθεσης (Δευτέρα 21 Νοεμβρίου) Θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για το τουριστικό προϊόν της Αθήνας στην οποία θα μετάσχουν ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθήνας Αττικής και Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ) Αλ. Βασιλικός, ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού Γ.Τζιάλλας, η πρώην υπουργός Τουρισμού και συντονίστρια του τομέα παραγωγής και εμπορίου Ο.Κεφαλογιάννη, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για θέματα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής Ε. Δημοπούλου και ο αντιπρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής της Αθήνας (ΕΑΤΑ) Α. Γεννηματάς.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v