Ανησυχία στη ΝΔ για την πορεία της αξιολόγησης

Τον κίνδυνο η 5η Δεκεμβρίου να είναι άλλη μια χαμένη προθεσμία εκφράζουν κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τονίζουν ότι η χώρα χρειάζεται ένα συνολικό restart και φυγή προς τα εμπρός.

Ανησυχία στη ΝΔ για την πορεία της αξιολόγησης

Σοβαρές ανησυχίες εκφράζουν στη ΝΔ όσον αφορά στην πορεία της αξιολόγησης. Ανώτερη κομματική πηγή σημειώνει ότι «υπάρχουν αρκετά ανοιχτά ζητήματα. Δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα κλείσει η αξιολόγηση έως τις 5 Δεκεμβρίου. Θα είναι άλλη μια χαμένη προθεσμία για την κυβέρνηση». 

Το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης, κατά την ίδια πηγή, «είναι βασική προϋπόθεση για τα επόμενα βήματα της χώρας. Η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις έχει το ένα μάτι στους πιστωτές και το άλλο στο εσωκομματικό της ακροατήριο».

Στην αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζουν αναμφίβολα θετική εξέλιξη την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και την έναρξη συζήτησης για την απομείωση του χρέους. Άλλωστε, υπενθυμίζουν, «πρώτοι εμείς είπαμε ότι χρειάζεται διαφορετικό μείγμα πολιτικής, όμως από μόνα τους τα μέτρα αυτά δεν αρκούν για να αντιστρέψουν την πορεία της χώρας».

«Χρειάζονται και διαρθρωτικές αλλαγές και επίλυση του θέματος των τραπεζών, όσον αφορά στις διοικήσεις τους και στα κόκκινα δάνεια. Πρέπει επιτέλους να μιλήσουμε τη γλώσσα των επενδυτών και όχι των συνιστωσών, προκειμένου να γίνει ένα μεγάλο αναπτυξιακό άλμα», αναφέρει γαλάζια πηγή, επαναλαμβάνοντας το αίτημα για άμεση προσφυγή στις κάλπες.

«Απαιτείται ένα συνολικό restart της χώρας, μια τολμηρή φυγή προς τα εμπρός και αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να το κάνει», εξηγεί.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v