Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΧΣ: Καμία απόφαση για Εθνική Τράπεζα

Το Γενικό Συμβούλιο απασχόλησαν άμεσα θέματα του Ταμείου. Στόχος είναι σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις του, να διαθέτει όλες τις λεπτομέρειες, πριν καταλήξει σε απόφαση για το Δ.Σ. της Εθνικής. Επανεκκινεί η διαδικασία για CEO στην Πειραιώς.

ΤΧΣ: Καμία απόφαση για Εθνική Τράπεζα

Καμία απόφαση, ως αναμενόταν, δεν έλαβε το Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση για το θέμα της Εθνικής Τράπεζας, παρατείνοντας την εκκρεμότητα σε σχέση με τη διοίκηση της τράπεζας.

Όπως έγραψε η στήλη Χαμαιλέων, το θέμα της Εθνικής δεν ήταν ψηλά στην ατζέντα της χθεσινής συνεδρίασης.

Το Γενικό Συμβούλιο απασχόλησαν άμεσα θέματα του Ταμείου και μεταξύ άλλων ενημερώθηκε για την πρόοδο της προεργασίας όσον αφορά στις επιλογές που έχει για την Εθνική Τράπεζα.

Το Ταμείο έχει αναθέσει, εδώ και μερικές ημέρες, σε στελέχη του να τρέξουν όλα τα σενάρια των δυνητικών του επιλογών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης με θέμα την αλλαγή του διευθύνοντος συμβούλου ή και άλλων -εκτελεστικών- μελών του Δ.Σ.

Στόχος είναι το Γενικό Συμβούλιο, σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις του, να διαθέτει όλες τις λεπτομέρειες, πριν καταλήξει σε απόφαση για το μέλλον της σχέσης του Ταμείου με το υφιστάμενο Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας.

Επιπρόσθετα, το Ταμείο περιμένει τις κινήσεις εκτόνωσης της κρίσης που προανήγγειλε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, επιμένοντας στην άποψή του ότι η διοίκηση της τράπεζας ήταν λεπτομερώς ενήμερη για την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου να αναδειχθεί νέος πρόεδρος ο κ. Τσιτσιράγκος.

Υπό το παραπάνω πρίσμα, η «απείθεια» του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής και ιδιαίτερα η στάση των εκτελεστικών του μελών έχει δημιουργήσει θέμα εμπιστοσύνης προς τη διοίκηση και οι κινήσεις εκτόνωσης πρέπει να είναι τέτοιες ώστε να αποκαθιστούν το κύρος του Ταμείου.

Όσον αφορά στην Πειραιώς, το ΤΧΣ ενημερώθηκε για την επανέναρξη της διαδικασίας ανάδειξης νέου διευθύνοντος συμβούλου. Πρόσφατα συνεδρίασε η Επιτροπή Ανάδειξης νέων μελών του Δ.Σ. της τράπεζας ενώ αναμένεται να υπάρξουν εκ νέου επαφές και με τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό.

Η ανάδειξη νέου διευθύνοντος συμβούλου στην Πειραιώς εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί ως τα μέσα Δεκεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v