Ποτάμι: Οπισθοδρόμηση στην Παιδεία και με τη βούλα της Κομισιόν

Η ανικανότητα της κυβέρνησης να αναλάβει δράσεις για την αναχαίτιση της ανεργίας, αποτυπώνεται και στις απογοητευτικές επιδόσεις σε θέματα απόκτησης βασικών δεξιοτήτων από νέους και ενήλικες στον χώρο της εκπαίδευσης, τονίζει το Ποτάμι.

Ποτάμι: Οπισθοδρόμηση στην Παιδεία και με τη βούλα της Κομισιόν
Ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς με αφορμή την δημοσίευση της «Έκθεσης παρακολούθησης της εκπαίδευσης και της κατάρτισης του 2016» για την Ελλάδα, επισημαίνει τα εξής:

Δυστυχώς τα έργα και οι ημέρες των Υπουργών Παιδείας των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που οδήγησαν στην οπισθοδρόμηση της Παιδείας στη χώρα, έχουν πλέον και τη βούλα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσω των όσων αναφέρονται στην πρόσφατη έκθεσή της. Σε μια εποχή που η καταγεγραμμένη, και η πραγματική ανεργία που μαστίζει τη χώρα μας κυμαίνεται σε δυσθεώρητα επίπεδα, η ανικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης να αναλάβει δράσεις για την αναχαίτιση της, αποτυπώνεται και στις απογοητευτικές επιδόσεις σε θέματα απόκτησης βασικών δεξιοτήτων από νέους και ενήλικες στον χώρο της εκπαίδευσης.

Οι μεθοδευμένες ενέργειες της κυβέρνησης να συκοφαντήσουν και να υποβαθμίσουν τα Συμβούλια Ιδρυμάτων από τον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ικανοποιώντας μικροκομματικές σκοπιμότητες δεν έπεσαν στο κενό. Οι συνεχείς παραιτήσεις των μελών των ΣΙ μετά το ροκάνισμα των αρμοδιοτήτων τους αποτελούν συμπτώματα αλματώδους οπισθοδρόμησης και ιδεολογικών αγκυλώσεων, των τελευταίων 2 χρόνων διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναμφίβολα, οι επισημάνσεις της έκθεσης για αδυναμίες σχεδιασμού και υλοποίηση μιας νέας στρατηγικής για την τριτοβάθμια εκπαίδευση λόγω απουσίας στοχευμένων πολιτικών, προκαλεί ανησυχία και θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο νέος Υπουργός Παιδείας θα προσπαθήσει να αναστρέψει αυτήν τη φθίνουσα πορεία, εφόσον ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ του το επιτρέψει και αρκεί να λάβει υπόψη του τις συγκεκριμένες και έγκαιρα κατατεθειμένες προτάσεις του Ποταμιού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v