Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μηνύματα Φραγκιαδάκη-Χαντζηνικολάου για οικονομία και NPLs

Η οικονομία σταθεροποιείται, δηλώνει στο Bloomberg o Λ. Φραγκιαδάκης. Εφικτή η ανάπτυξη 2,7% το επόμενο έτος. Οι προσπάθειες των τραπεζών για εξορθολογισμό θα εξαρτηθούν από την ανάκαμψη της οικονομίας, τονίζει ο Γ. Χαντζηνικολάου. Τι δηλώνει για τα NPLs.

Μηνύματα Φραγκιαδάκη-Χαντζηνικολάου για οικονομία και NPLs

Συνέντευξη στο Bloomberg παραχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης (φωτ.), τονίζοντας πως η ελληνική οικονομία σταθεροποιείται.

Ο κ. Φραγκιαδάκης ανέφερε πως είναι εφικτή η ανάπτυξη 2,6-2,7% το επόμενο έτος, όπως προβλέπουν οι εκτιμήσεις, σχολιάζοντας πως «μπορεί να ακούγεται φιλόδοξο το νούμερο, όμως πρέπει να θυμόμαστε ότι ερχόμαστε από μια περίοδο πολλών ετών ύφεσης, άρα υπάρχει κάποια ενέργεια στην οικονομία που μπορεί να αποδεσμευτεί στη συνέχεια».

Σύμφωνα με τον κ. Φραγκιαδάκη, η συμμετοχή των ελληνικών τίτλων στο QE θα αποτελέσει ορόσημο, καθώς θα ανοίξει την πρόσβαση της Ελλάδας στην αγορά, αντιστρέφοντας το αρνητικό κλίμα εμπιστοσύνης και βοηθώντας το επενδυτικό κλίμα στη χώρα μας.

Χαντζηνικολάου: Η πορεία των NPLs θα εξαρτηθεί και από την οικονομία

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου σημείωσε πως η επιτυχία ή η αποτυχία των προσπαθειών των τραπεζών για εξορθολογισμό θα εξαρτηθούν από το αν θα ανακάμψει η ελληνική οικονομία.

«Ακόμα και αν χρησιμοποιήσουμε το καλύτερο καινοτόμο σύστημα για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, αν η ελληνική οικονομία δεν τα πάει καλά, αυτό δεν θα μας επιτρέψει να πάμε πολύ μακριά», είπε, μιλώντας επίσης στο Bloomberg. «Ως εκ τούτου, για εμάς η μεγαλύτερη ανησυχία είναι το πού θα πάει η ελληνική οικονομία».

Ο κ. Χατζηνικολάου σημείωσε πως η Πειραιώς βρίσκεται εντός τροχιάς να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει η Τράπεζα της Ελλάδος για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

«Αισθανόμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι θα πετύχουμε τους στόχους που έχουν οριστεί από την κεντρική τράπεζα και τον SSM, εντός του ορίζοντα τριετίας», ανέφερε χαρακτηριστικά

Σε ό,τι αφορά στο θέμα της αλλαγής διοίκησης στην τράπεζα, ο κ. Χατζηνικολάου είπε πως «έχουμε καθήκον να διασφαλίσουμε έναν νέο CEO, κάτι που αποτελεί σημαντικό μέρος της συνολικής προσπάθειας για βελτίωση των σωστών προτύπων διακυβέρνησης». Ο ίδιος αρνήθηκε να δώσει χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής. «Έχουμε περιγράψει το χρονοδιάγραμμά μας στον SSM», συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας τη νίκη Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές, είπε πως η νίκη αυτή μπορεί να οδηγήσει σε διεύρυνση της οικονομικής ανάπτυξης που θα βγάλει την Ελλάδα από την ύφεση, βοηθώντας να ανακάμψουν οι ελληνικές τράπεζες.

«Αν το αισιόδοξο κλίμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ με την εκλογή του νέου προέδρου αποτελεί αντανάκλαση της πραγματικότητας, νομίζω πως η υπόλοιπη παγκόσμια οικονομία θα αισθανθεί τις θετικές επιπτώσεις και ακόμα και η Ελλάδα θα επωφεληθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v