Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσακαλώτος σε ΔΝΤ: Μην πιέζετε τον αδύναμο

Η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι τα τρία κομμάτια -η συζήτηση για μεταρρυθμίσεις, οι δημοσιονομικοί στόχοι για μετά το 2018, η συζήτηση για το χρέος- θα ενωθούν στο Eurogroup.

Τσακαλώτος σε ΔΝΤ: Μην πιέζετε τον αδύναμο

«Αυτός ο Δεκέμβρης είναι ο πιο κρίσιμος μήνας από το καλοκαίρι του 2015», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι «θα κριθούν πολλά και σημαντικά, θα κριθεί η δυνατότητά μας να πετύχει ο οδικός χάρτης που ανακοινώσαμε το '15».

Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για τον προϋπολογισμό, χαρακτήρισε ορόσημο την 5η Δεκεμβρίου λέγοντας ότι η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι τα τρία κομμάτια -η συζήτηση για μεταρρυθμίσεις, οι δημοσιονομικοί στόχοι για μετά το 2018, η συζήτηση για το χρέος- θα ενωθούν, τονίζοντας πως για όλες τις απαντήσεις θα έχουν δοθεί οι λεπτομέρειες μέχρι τον Ιανουάριο.

Σχετικά με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είπε «μην πιέζετε τον αδύναμο παίκτη, αλλά να πιέζετε αυτούς που εμποδίζουν τη μείωση του χρέους».

Μάλιστα, απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης περί απομόνωσης της κυβέρνησης, είπε με ειρωνική διάθεση πως «τέτοια απομόνωση είχαμε να δούμε από τον γάμο της Γκρέις Κέλι και τον γάμο της Νταϊάνας».

Ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε αρκετά αισιόδοξος για την ανάπτυξη το 2017 και το 2018, με δεδομένο όμως ότι δεν θα αλλάξει ραγδαία το διεθνές περιβάλλον και ότι θα πρέπει να αλλάξει όμως το αναπτυξιακό μοντέλο ενώ υποστήριξε ότι υπάρχουν αντισταθμίσεις που θα δικαιολογήσουν το 2,7%, ότι θα μειωθεί η ανεργία και θα αυξηθεί η κατανάλωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v