Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας πήγε Κούβα για να ξεφύγει από την πραγματικότητα

Αντί να έχουν προετοιμαστεί για μια σκληρή διαπραγμάτευση, για τη δεύτερη αξιολόγηση, φθάνουμε τώρα στο παρά πέντε και θα αρχίσουν οι μεγάλες υποχωρήσεις, υπογράμμισε ο Στ. Θεοδωράκης.

Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας πήγε Κούβα για να ξεφύγει από την πραγματικότητα

«Παιδικά όνειρα είναι αυτά. Δεν αλλάζουν εύκολα. Δεν θα με ένοιαζε αν πήγαινε ο πρωθυπουργός στην Κούβα ή όπου έπρεπε να αποτίσει φόρο τιμής. Αυτό που με νοιάζει είναι ότι αυτό συνδυάζεται με απουσία από την πραγματικότητα και τα τρέχοντα προβλήματα της χώρας, τα οποία είναι πλέον πολύ έντονα. Ζούμε ξανά μέρες που είχαμε ζήσει το 2015. Αντί να έχουν προετοιμαστεί για μια σκληρή διαπραγμάτευση, για τη δεύτερη αξιολόγηση, φθάνουμε τώρα στο παρα πέντε και θα αρχίσουν οι μεγάλες υποχωρήσεις.

Θα χτυπήσουν νταούλια, όχι για να πάμε μπροστά αλλά για να πάμε προς τα πίσω», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο «Ράδιο Παλμός 99.5 Ρόδος» σχετικά με το ταξίδι του κ. Τσίπρα στην Κούβα, τη στιγμή που η αξιολόγηση βρίσκεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη φάση.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Έτσι όμως λειτουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Αντί να πάρουν τις αποφάσεις στον σωστό χρόνο και να διαπραγματευτούν το καλύτερο για τη χώρα, φτάνουν στα σχοινιά και τότε δέχονται ακόμη πιο άσχημα χτυπήματα».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ερωτώμενος για τη χθεσινή εκδήλωση του κινήματος με θέμα την εξωτερική πολιτική, επανέλαβε την πρότασή του αναφέροντας: «Η δική μας πρόταση έχει σαφήνεια. Θέλουμε να συσταθεί ένα συμβούλιο εθνικής ασφάλειας ώστε το βάρος της ευθύνης των μεγάλων αποφάσεων να μην πέφτει στις πλάτες ενός ανθρώπου αλλά να είναι μια συλλογική απόφαση της πολιτικής ηγεσίας της χώρας αλλά και των ανθρώπων που παίζουν ρόλο σε θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής» και προανήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία μέσα στις επόμενες ώρες.

Μιλώντας για το μείζον ζήτημα του Κυπριακού, ο Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο να στηριχτεί η προσπάθεια επίλυσής του και κάλεσε όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις να σταθούν στο πλευρό του προέδρου Αναστασιάδη. «Θα πρέπει να απελευθερώσουμε την Κύπρο, να φύγουν τα ξένα στρατεύματα, να επιστρέψουν οι πρόσφυγες και θα πρέπει όλος ο κυπριακός λαός ενωμένος μέσα στην Ευρώπη να σταθμίσει το μέλλον του και να προχωρήσει», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε λόγο και για «αντιστάσεις» λέγοντας:

«Προφανώς υπάρχουν αντιστάσεις εθνικολαϊκιστών, στην Κύπρο αλλά κυρίως στην Αθήνα. Ο εθνικολαϊκισμός έχει προσφέρει δραματικές υπηρεσίες στη χώρα, ελπίζω ο πρωθυπουργός να μην υποκύψει στους δικούς του εθνικολαϊκιστές».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v