Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wright: Τα projects της Eldorado θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη

«Η κυβέρνηση, πιστεύουμε τώρα, αναγνωρίζει την αναγκαιότητα για δημιουργία θέσεων εργασίας και ανάπτυξης στην Ελλάδα και αυτά τα projects βοηθούν στην επίτευξη του στόχου αυτού», τόνισε o πρόεδρος και CEO της Eldorado Gold.

Wright: Τα projects της Eldorado θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη

Στην οργανική ανάπτυξή της, με επίκεντρο τις δραστηριότητες στην Ελλάδα, θα επικεντρωθεί τώρα η Eldorado Gold, η οποία αποκλείει το ενδεχόμενο άλλων εξαγορών και συγχωνεύσεων, όπως δήλωσε στην Globe and Mail ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Paul Wright.

Αναφερόμενος στις δραστηριότητες στην Ελλάδα, έκανε λόγο για μια «πολύ κουραστική περίοδο στην ιστορία μας», «όμως τώρα το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας αδειοδότησης βρίσκεται πίσω μας».

«Η κυβέρνηση, πιστεύουμε τώρα, αναγνωρίζει την αναγκαιότητα για δημιουργία θέσεων εργασίας και ανάπτυξης στην Ελλάδα και αυτά τα projects βοηθούν στην επίτευξη του στόχου αυτού», τόνισε.

«Είχαμε φτάσει στο σημείο που δεν ήμασταν πλέον έτοιμοι να προωθήσουμε το project» στις Σκουριές, σχολίασε, αναφερόμενος στην ανάκληση της άδειας που είχε αποφασίσει νωρίτερα φέτος η ελληνική κυβέρνηση και την τετράμηνη αναστολή δραστηριοτήτων της Eldorado.

Η Eldorado επενδύει πάνω από 1 δισ. δολάρια στα τρία projects στην Ελλάδα, τα οποία θα αποτελέσουν και τον «οδηγό» της ανάπτυξης της εταιρείας την επόμενη δεκαετία, σημειώνει η Globe and Mail. Η εταιρεία εκτιμά πως, με ώθηση από τα ελληνικά ορυχεία, η παραγωγή της θα ξεπεράσει τις 800.000 ουγκιές χρυσού το 2020, παρουσιάζοντας αύξηση 110% σε σχέση με την προβλεπόμενη παραγωγή του 2017.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v