Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπαράζ ραντεβού Αχτσιόγλου στις Βρυξέλλες

Οι επαφές της υπουργού αναμένεται να θέσουν ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων το ζήτημα της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα, όπως απαιτεί το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο.

Μπαράζ ραντεβού Αχτσιόγλου στις Βρυξέλλες

Μπαράζ επαφών με εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες η Εφη Αχτσιόγλου, σε μια προσπάθεια να μεταφέρει τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τις συλλογικές εργασιακές σχέσεις.

Σε συνέχεια της συνάντησης με τον Ευρωπαίο επίτροπο Pierre Moscovici, η επίσκεψη της υπουργού αποσκοπεί στο να αναδείξει ότι ο σεβασμός της συλλογικής αυτονομίας είναι ζήτημα υψηλής πολιτικής σημασίας που αφορά στο σύνολο των ευρωπαϊκών θεσμών και ιδίως στον πλέον δημοκρατικό θεσμό, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, οι επαφές της υπουργού αναμένεται να θέσουν ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων το ζήτημα της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα, όπως απαιτεί το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο. 

Στο πλαίσιο αυτό, θα αναδειχθεί ότι η λειτουργία της συλλογικής αυτονομίας αποτελεί στοιχείο των κοινών συνταγματικών παραδόσεων των κρατών-μελών της ΕΕ και ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εξακολουθήσει να βρίσκεται σε μια ιδιότυπη κατάσταση εξαίρεσης από το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο. 

Μεταξύ των ραντεβού της υπουργού Εργασίας ξεχωρίζει αυτό με τη Ska Keller (αντιπρόεδρο της ευρωομάδας των Πρασίνων), τον Gianni Pitella (πρόεδρο ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών) αλλά και τον Gabi Zimmer (πρόεδρο της ευρωομάδας της Αριστεράς, GUE-NGL).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v