Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πηγές ΕΕ: Δύσκολη η συμφωνία στο Eurogroup

Καλή αξιολόγηση από τους θεσμούς αλλά όχι οριστική συμφωνία, βλέπει αξιωματούχος. Δεν αποκλείεται νέο Eurogroup. Σε ανώτερο επίπεδο η αναζήτηση λύσης στο εργασιακό. Βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος θα συζητηθούν τη Δευτέρα.

Πηγές ΕΕ: Δύσκολη η συμφωνία στο Eurogroup

Την πεποίθηση ότι είναι ρεαλιστικό να υπάρξει συνολική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας, ΕΕ και ΔΝΤ για τη 2η αξιολόγηση, το θέμα του χρέους, αλλά και τη συμμετοχή του ΔΝΤ πριν το τέλος του έτους, εξέφρασε πριν από λίγο κοινοτικός αξιωματούχος που ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες.

Ο κοινοτικός αξιωματούχος, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν ακόμα ανοιχτά θέματα, όπως το δημοσιονομικό και οι εργασιακές αλλαγές, τόνισε ότι “αν υπάρχει καλή θέληση, τότε είμαι βέβαιος ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί και όπως ξέρετε, οι συνεδριάσεις μας δεν δεσμεύονται από γραφειοκρατικά ημερολόγια, είμαστε ευέλικτοι”.

Ο αξιωματούχος φάνηκε αισιόδοξος για τη Δευτέρα, αλλά δεν απέκλεισε νέα συνεδρίαση, αν αυτή χρειαστεί.

Επιπλέον εξήγησε ότι το ζήτημα των εργασιακών εκτιμά ότι δεν θα κλείσει σε επίπεδο τεχνοκρατών αλλά σε “ανώτερο επίπεδο”, δηλαδή σε αυτό των υπουργών.

Ο αξιωματούχος επεσήμανε ότι ρεαλιστικά εκτιμά πως τη Δευτέρα θα ακουστεί μια πολύ καλή αξιολόγηση από την πλευρά των θεσμών, με ελάχιστα ανοιχτά σημεία και από εκεί και πέρα θα πρέπει να ληφθεί πολιτική απόφαση για το πότε θα γίνει η ενεργοποίηση των όποιων αποφάσεων.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, τη Δευτέρα οι υπουργοί θα συζητήσουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα και μόνο, για το ελληνικό χρέος, και όχι τα μεσοπρόθεσμα ή τα μακροπρόθεσμα, που θα πάνε αργότερα.

Πηγή: Real.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v