Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στρώνεται με… πολυνομοσχέδιο το χαλί του Eurogroup

Ρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές οδεύουν προς το κοινοβούλιο τα αμέσως επόμενα 24ωρα. Συνεχίζεται το παζάρι, μέχρι την τελευταία στιγμή, για τους συντελεστές στα αδήλωτα εισοδήματα.

Στρώνεται με… πολυνομοσχέδιο το χαλί του Eurogroup

Με ένα πολυνομοσχέδιο αύριο ή το αργότερο τη Δευτέρα επιχειρεί η κυβέρνηση να επιταχύνει τον βηματισμό της β’ αξιολόγησης, προκειμένου στη συνεδρίαση του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, όποιες παρεμβάσεις έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές να έχουν κατατεθεί στη Βουλή.

Η κατάρτιση του πολυνομοσχεδίου βρίσκεται σε εξέλιξη και ενδεικτικό των δυσκολιών που εξακολουθούν να υπάρχουν είναι το γεγονός ότι όπως προκύπτει από αρμόδιες πηγές, οι διατάξεις για το πλαστικό χρήμα αλλά και τα αδήλωτα κεφάλαια βρίσκονται ακόμα υπό διαπραγμάτευση.

Ειδικά όσον αφορά στις διατάξεις για την εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων κεφαλαίων, πηγές που βρίσκονται κοντά στη διαπραγμάτευση αναφέρουν ότι δεν θα προκαλέσει έκπληξη το ενδεχόμενο ο φορολογικός συντελεστής να βρίσκεται είτε κοντά στο 50%, είτε κοντά στο… 80%.

Οι δανειστές εξακολουθούν να πιέζουν για όσο το δυνατόν υψηλότερο συντελεστή, τον οποίο δεν αποκλείεται να «δώσει» η κυβέρνηση στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, ιδίως αν η υποχώρησή της αυτή σταθεί ικανή να οδηγήσει σε «κέρδη» σε κάποιο άλλο ανοικτό μέτωπο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v