Συζητήθηκε η έκδοση του Μ. Ζολώτα στην Κύπρο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου πρότεινε σήμερα στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου να αναβληθεί η συζήτηση της υπόθεσης για 27 Ιανουαρίου 2017, μέχρι να σταλούν από τις Κυπριακές αρχές τα αναγκαία στοιχεία.

Συζητήθηκε η έκδοση του Μ. Ζολώτα στην Κύπρο

Αόριστα χαρακτήρισε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κατσιρώδης τα στοιχεία με τα οποία οι Κυπριακές αρχές εκζητούν τον προφυλακισμένο εφοπλιστή Μιχάλη Ζολώτα προκειμένου να δικαστεί για ενεργό δωροδοκία, δωροληψία, κατάχρηση εξουσίας, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και άλλα αδικήματα.

Για το λόγο αυτό ο κ. Κατσιρώδης πρότεινε σήμερα στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου να αναβληθεί η συζήτηση της υπόθεσης για 27 Ιανουαρίου 2017, μέχρι να σταλούν από τις Κυπριακές αρχές τα αναγκαία στοιχεία.

Σήμερα, στο Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου συζητήθηκε η έφεση του Μιχάλη Ζολώτα κατά της εφετειακής απόφασης με την οποία είχε γίνει δεκτό το αίτημα των Κυπριακών αρχών για την έκδοσή του.

Ο κ. Κατσιρώδης πρότεινε να αναβληθεί η υπόθεση για 27.1.2017 λόγω αοριστίας των στοιχείων της δικογραφίας, προκειμένου οι Κυπριακές αρχές να αναφέρουν αναλυτικά τα έγγραφα τα οποία θεωρούν εικονικά και ετεροχρονισμένα και σύμφωνα με τα οποία επιχειρήθηκε να συγκαλυφθεί το ελεγχόμενο ποσό του ενός 1.000.000 ευρώ.

Ο Μιχάλης Ζολώτας κατηγορείται από τις κυπριακές Αρχές για την υπόθεση της δωροδοκίας του πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Χριστόδουλου Χριστοδούλου. Η υπόθεση αφορά την καταβολή 1.000.000 ευρώ στον πρώην διοικητή από την εταιρεία Focus του Έλληνα εφοπλιστή Μιχάλη Ζολώτα.

Όμως, υποβλήθηκε αίτημα να αρθούν οι σε βάρος του περιοριστικοί όροι, αλλά οι αρεοπαγίτες είπαν ότι το αίτημα αυτό θα εξεταστεί όταν θα εκδοθεί η σχετική απόφαση.

Το Ποινικό Τμήμα επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v