Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Για Κυπριακό, Τουρκία και οικονομία συζήτησαν Τσίπρας-Ολάντ

«Συζητήσαμε Κυπριακό και σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, Προσφυγικό, τις οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-χωρών του Κόλπου και την πορεία της ελληνικής οικονομίας» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός. Προανήγγειλε πολιτική διακήρυξη για την προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Για Κυπριακό, Τουρκία και οικονομία συζήτησαν Τσίπρας-Ολάντ
Σειρά ζητημάτων, όπως μεταξύ άλλων, η πορεία της ελληνικής οικονομίας, το Προσφυγικό, οι εξελίξεις στο Κυπριακό και οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, οι οικονομικές σχέσεις της Ελλάδας με τις χώρες του Κόλπου, τέθηκαν στην διμερή συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολαντ, στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στο 'Αμπου Ντάμπι, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως αναφέρει ο Έλληνας πρωθυπουργός σε ανάρτηση του στο Twitter, μετά την ολοκλήρωση της συνάντηςής του με τον κ. Ολάντ: "Συζητήσαμε Κυπριακό και σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, Προσφυγικό, τις οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-χωρών του Κόλπου και την πορεία της ελληνικής οικονομίας".

Συμμετοχή στην πολιτική πρωτοβουλία για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Μετά τη συνάντηση με τον Ολάντ, ο πρωθυπουργός απηύθυνε χαιρετισμό απηύθυνε χαιρετισμό στη Διεθνή Διάσκεψη για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, που διεξάγεται στο Αμπου Ντάμπι και την οποία συνδιοργανώνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Γαλλία.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα μας μοιράζεται την ευθύνη της για την Προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και την προώθηση του πολιτιστικού διαλόγου για την Ειρήνη, προς όφελος των επόμενων γενεών.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η Ελλάδα ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Unesco προεδρεύει και στη Διακυβερνητική Επιτροπή για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε περιπτώσεις ένοπλων συγκρούσεων, που συνδέεται με τη Σύμβαση της Χάγης. Επίσης συμμετέχει ενεργά στην πάταξη της προκαλούμενης καταστροφής Πολιτιστικής Κληρονομιάς και στην πάταξη του παράνομου εμπορίου και τράφικινκ πολιτιστικών έργων.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι θα υπάρξει πολιτική διακήρυξη για την προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Όπως είπε: «Θα γίνει μια πολιτική διακήρυξη και εγώ επαναλαμβάνω την ετοιμότητα της χώρας μας να συμμετάσχει. Πιστεύουμε σε αυτή την καινούργια πρωτοβουλία για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και αυτό πρέπει να γίνει μέσα στο πλαίσιο προστασίας των συμβάσεων της Unesco».

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, σημείωσε ο πρωθυπουργός, χρειάζεται μια στενή συνεργασία για την παγκόσμια διαχείριση της κοινής μας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Με αυτόν τον τρόπο καταδεικνύεται ο σημαντικός ρόλος της Unesco και του υπάρχοντος νομικού πλαισίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v