Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συζητήθηκε στο ΣτΕ η προσφυγή των γιατρών

Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι οι αναδρομικές περικοπές των αποδοχών, επιδομάτων και αποζημιώσεων τους, που έγιναν με το νόμο 4093/2012 είναι αντισυνταγματικές, και ζητούν να επανέλθουν αναδρομικά οι αποδοχές, τα επιδόματα, κ.λπ.

Συζητήθηκε στο ΣτΕ η προσφυγή των γιατρών

Την αντισυνταγματικότητα των περικοπών που έγιναν δια του Μνημονίου, υποστηρίζουν μετά τους δικαστές, τους ένστολους αλλά και τους εκπαιδευτικούς, και οι γιατροί του Δημοσίου οι οποίοι έχουν προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας οι αποδοχές τους να επιστρέψουν στο επίπεδο του 2012.

Στην Ολομέλεια του ανώτατου δικαστηρίου συζητήθηκε προσφυγή γιατρών του "Ευαγγελισμού" αλλά και άλλων κρατικών νοσοκομείων και η απόφαση αναμένεται προσεχώς.

Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι οι αναδρομικές περικοπές των αποδοχών, επιδομάτων και αποζημιώσεων τους, που έγιναν με το νόμο 4093/2012 (Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016) είναι αντισυνταγματικές, και ζητούν να επανέλθουν αναδρομικά οι αποδοχές, τα επιδόματα, κ.λπ. των γιατρών του ΕΣΥ στο προηγούμενο προ των μειώσεων καθεστώς, δηλαδή στο προ της 1ης Αυγούστου 2010 ύψος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γιατροί του ΕΣΥ αναφέρθηκαν στις αποφάσεις της Ολομέλειας του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου που έκριναν αντισυνταγματικές τις αναδρομικές περικοπές των άλλων κατηγοριών απασχολουμένων με καθεστώς ειδικών μισθολογίων (δικαστών, ένστολων, κ.λπ.).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v