Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣτΕ: Οι αποφάσεις της Ολομέλειας αδρανοποιούν τις γνωμοδοτήσεις

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου διευκρινίζει ότι πλέον η προγενέστερη γνωμοδότηση που είχε εκδώσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Παντελής καθίσταται αδρανής.

ΣτΕ: Οι αποφάσεις της Ολομέλειας αδρανοποιούν τις γνωμοδοτήσεις

Η απόφαση της Ολομέλειας επί οποιοδήποτε νομικού ζητήματος καθιστά αδρανή τυχόν προηγηθείσα γνωμοδότηση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Αυτό επισημαίνει σε γνωμοδότησή του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Παπαγεωργίου με αφορμή θέμα που είχε προκύψει αναφορικά με την αναδρομικότητα ή μη των διατάξεων του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που αφορά κακουργηματική φοροδιαφυγή στη φορολογία εισοδήματος που τελέστηκε πριν την ισχύ του ν. 3943/2011.

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου αποφάνθηκε ότι οι διατάξεις του ν, 3943/2011 "έχουν εφαρμογή και σε πράξεις οι οποίες τελέστηκαν πριν την έναρξη εφαρμογής του συγκεκριμένου νόμου για τις οποίες δεν έχει ασκηθεί ακόμη ποινική δίωξη, έστω και αν είναι δυσμενέστερη για τον υπαίτιο".

Ο κ. Παπαγεωργίου διευκρινίζει ότι πλέον η προγενέστερη γνωμοδότηση που είχε εκδώσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Παντελής καθίσταται αδρανής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v