Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Αραβική Ανοιξη» για τον τουρισμό της Αθήνας

Επιβάτες κρουαζιέρας, Έλληνες, Κύπριοι και… κελεμπίες δίνουν ώθηση στον τουρισμό της Αθήνας. Μεγάλη άνοδος και στις αφίξεις στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τον Δεκέμβριο. Προσφορές έως 20%-50% σε γνωστά ξενοδοχεία.

«Αραβική Ανοιξη» για τον τουρισμό της Αθήνας

Τον καλύτερο Δεκέμβριο των τελευταίων χρόνων «ζει» η Αθήνα, σύμφωνα με τη ζήτηση που καταγράφεται κυρίως στα ξενοδοχεία υψηλών κατηγοριών, αλλά και την κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία κίνησης του αεροδρομίου της Αθήνας που επιβεβαιώνονται από στελέχη αεροπορικών εταιρειών, η συνολική επιβατική κίνηση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για το διάστημα 1-20 Δεκεμβρίου σημειώνει άνοδο της τάξης του 15%. Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, μάλιστα, διψήφιο ποσοστό αύξησης καταγράφει τόσο η επιβατική κίνηση εξωτερικού, όσο και εσωτερικού.

Ανάλογη εικόνα μετέφερε στο Euro2day.gr ο Τιμ Ανανιάδης, Γ. Δ/ντής των ξενοδοχείων «Grand Bretagne» και «King George» της Πλατείας Συντάγματος. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, οι κρατήσεις τον φετινό Δεκέμβριο εμφανίζουν αύξηση της τάξης του 15% σε σύγκριση με πέρυσι, ολοκληρώνοντας μια καλή χρονιά για τα δύο πολυτελή ξενοδοχεία.

Ερμηνεύοντας την άνοδο, ο Τ. Ανανιάδης εξήγησε πως η Αθήνα εξαργυρώνει τη σταθερά υψηλή ζήτηση από τις ΗΠΑ. Κι αυτό σε μια στιγμή που, σύμφωνα με Αμερικανούς τουρ οπερέιτορ, η κίνηση από τις ΗΠΑ προς προορισμούς της Ευρώπης έχει «παγώσει» μετά και τα χθεσινά γεγονότα στο Βερολίνο.

Οι… κελεμπίες φαίνεται πως «ευθύνονται» σε ένα βαθμό για τις αυξημένες κρατήσεις των δύο ξενοδοχείων τον φετινό Δεκέμβριο. Όπως εξήγησε ο Τ. Ανανιάδης, αρκετά μέλη οικογενειών σεΐχηδων από τα εμιράτα του Κόλπου άλλαξαν τα σχέδιά τους και αντί να κατευθυνθούν σε «μητροπόλεις» της Ευρώπης, προτίμησαν την Αθήνα.

Τα δύο ξενοδοχεία κατέγραψαν, ωστόσο, υψηλές κρατήσεις και στο τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα πάντα με τον Τ. Ανανιάδη, σ’ αυτό συνέβαλαν οι επιβάτες κρουαζιέρας, παρότι η συγκεκριμένη αγορά αντιμετώπισε πολλά προβλήματα φέτος κι αναμένεται να έχει ακόμα μεγαλύτερα το 2017.

«Κλειδί», σύμφωνα με τον Γ. Δ/ντή των ξενοδοχείων, αποδείχθηκαν οι επιβάτες κρουαζιέρας οι οποίοι παρέκαμψαν τα συστήματα κρατήσεων των εταιρειών κρουαζιέρας κι έκλεισαν μόνοι τους δωμάτια σε ξενοδοχεία της Αθήνας, για να μείνουν λίγες μέρες στην ελληνική πρωτεύουσα, πριν ή μετά την κρουαζιέρα τους.

Τη γενική αίσθηση ενός «καλού» Δεκέμβρη επιβεβαίωσε μιλώντας στο Euro2day.gr και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθήνας, Αττικής, Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ) Αλέξανδρος Βασιλικός.

Ο επικεφαλής της ΕΞΑΑΑ, μάλιστα, εκτίμησε πως στη φετινή άνοδο της Αθήνας φαίνεται πως συμβάλλει η σταδιακή επιστροφή των Κυπρίων, όσο και των Ελλήνων επισκεπτών.

Άλλη ξενοδοχειακή πηγή υπενθύμισε στο Euro2day.gr πως τα τελευταία χρόνια οι Κύπριοι επισκέπτες είχαν μειωθεί κατά 60% αλλά τώρα αρχίζουν να επανέρχονται. Ταυτόχρονα, σημείωναν, φαίνεται πως επανακάμπτουν στη χριστουγεννιάτικη Αθήνα και οι Έλληνες ταξιδιώτες απ’ όλες τις γωνιές της χώρας.

Όπως εξήγησε με νόημα, ξενοδοχειακή πηγή, τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά δεν αποτελούν περίοδο αιχμής για τον τουρισμό της Αθήνας. Τουλάχιστον, όχι μέχρι σήμερα. «Συνήθως Κύπριοι και Έλληνες επισκέπτες φθάνουν αυτές τις μέρες στην Αθήνα για δύο πράγματα: ψώνια και νυχτερινή διασκέδαση. Φαίνεται πως αυτό ενισχύεται και πάλι φέτος».

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, γνωστά ξενοδοχεία της Αθήνας προχώρησαν σε προσφορές έως και 47%, προκειμένου να προσελκύσουν περισσότερη πελατεία και να αυξήσουν τις πληρότητές τους την περίοδο των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με αναζητήσεις που πραγματοποιήσαμε χθες στη γνωστή πλατφόρμα ξενοδοχειακών κρατήσεων Booking.com για το διάστημα από Παρασκευή 23/12 έως τη Δευτέρα 26/12 (3 διανυκτερεύσεις), γνωστό ξενοδοχείο της Λ. Συγγρού πρόσφερε δίκλινο δωμάτιο έναντι συνολικής τιμής 400 ευρώ για τρεις νύχτες, με έκπτωση 28% σε σύγκριση με την αρχική τιμή.

Άλλη γνωστή παραλιακή μονάδα πρόσφερε έκπτωση 34% για δίκλινο δωμάτιο, με αποτέλεσμα το συνολικό κόστος διαμονής για τρία βράδια να μειώνεται στα 450 ευρώ.

Σε άλλο γνωστό ξενοδοχείο στην περιοχή της Ακρόπολης, η έκπτωση ανέβαινε στα επίπεδα του 47%, με την τελική τιμή του δίκλινου δωματίου να διαμορφώνεται στα 273 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v