Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα δικαιολογητικά για την κατάθεση των πινακίδων Ι.Χ.

Δεν θα ισχύσει για το 2017 το μέτρο της πληρωμής τελών κυκλοφορίας με τον μήνα. Μονόδρομος η κατάθεση πινακίδων για όσους δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα τέλη. Ποια χαρτιά χρειάζονται.

Τα δικαιολογητικά για την κατάθεση των πινακίδων Ι.Χ.

Λιγότερα από τρία 24ωρα απομένουν για όσους ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν αποφασίσει να καταθέσουν τις πινακίδες, προκειμένου να γλιτώσουν από τα τέλη κυκλοφορίας του 2017 και -κατά περίπτωση- τεκμήρια ή φόρο πολυτελούς διαβίωσης.

Με τα σημερινά δεδομένα, το μέτρο της πληρωμής τελών κυκλοφορίας με τον μήνα δεν ισχύει για το 2017, αν και η αρμόδια υφυπουργός Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς του.

Έτσι, η κατάθεση πινακίδων αποτελεί μονόδρομο για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να αντεπεξέλθουν στα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους για το 2017.

Για την ακινησία των οχημάτων τους θα πρέπει να προσκομίσουν έως την Παρασκευή στις εφορίες τα παρακάτω δικαιολογητικά:

* άδεια κυκλοφορίας του οχήματος

* πινακίδες κυκλοφορίας

* αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1) από την οποία να προκύπτει ότι έχει δηλωθεί η ιδιοκτησία του Ι.Χ.

* απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2016

* αντίγραφο του εντύπου Ε9 με το οποίο να αποδεικνύεται πως υπάρχει θέση στάθμευσης (ή βεβαίωση ότι υπάρχει διαθέσιμος χώρος)!

* αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση σε περίπτωση που ο προσερχόμενος δεν είναι ο ιδιοκτήτης.

Επιπλέον, στην αρμόδια ΔΟΥ θα ζητηθεί από τους ιδιοκτήτες των οχημάτων να συμπληρώσουν μια αίτηση στην οποία θα αναγράφουν επώνυμο ή επωνυμία, όνομα, όνομα πατρός, επάγγελμα, ΑΦΜ, διεύθυνση κατοικίας, αριθμός κυκλοφορίας αυτοκινήτου, είδος και χρήση (Ι.Χ., επαγγελματικό κ.λπ.), τόπος ακινησίας, περιφέρεια αστυνομικού τμήματος, ημερομηνία έναρξης ακινησίας και οι λόγοι που προκαλούν την ακινησία.

Το φαινόμενο της κατάθεσης πινακίδων χτυπά μαζικά τις εφορίες κάθε Δεκέμβριο στα χρόνια της κρίσης. Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν ότι στις Δ.Ο.Υ. όλης της χώρας στοιβάζονται περισσότερες από 1 εκατομμύριο πινακίδες οχημάτων.

Το 2010 παραδόθηκαν 170.000 πινακίδες, το 2011 ο αριθμός εκτοξεύθηκε στις 204.000 και το 2012 στις 365.000, το 2013 στις 135.000, το 2014 ξεπέρασαν τις 100.000 ενώ το 2015 περιορίστηκαν στις 70.000.

Φέτος, θα δείξει...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v