Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Αγριεύει» η ΔΕΗ με τους κακοπληρωτές

Καθησυχάζουν κύκλοι του υπουργείου Ενέργειας για την επάρκεια του συστήματος τις επόμενες ημέρες. Ερχεται διευκρινιστική εγκύκλιος για την αυτόνομη θέρμανση.

«Αγριεύει» η ΔΕΗ με τους κακοπληρωτές

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την προστασία ευάλωτων καταναλωτών ηλεκτρικού είναι αρκετά, ως εκ τούτου η ΔΕΗ έχει την πολιτική κάλυψη του υπουργείου για να κόβει το ρεύμα σε κακοπληρωτές και σε όσους κλέβουν ηλεκτρικό. Αυτά ξεκαθαρίζουν πηγές του υπουργείου Ενέργειας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Αναφορικά με την κατάσταση του ηλεκτρικού συστήματος, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι δεν υφίσταται θέμα επάρκειας, καθώς υπάρχει επάρκεια φυσικού αερίου για τη λειτουργία των μονάδων των ιδιωτών και της ΔΕΗ, ενώ σημαντική είναι και η συνεισφορά των υδροηλεκτρικών μονάδων.

Αναφορικά με τον προγραμματισμό παραλαβών υγροποιημένου αερίου σημειώνεται ότι σήμερα παραλήφθηκε από τη ΔΕΠΑ ένα φορτίο, ενώ προγραμματίζεται η παραλαβή και άλλων φορτίων το επόμενο διάστημα.

Σε ό,τι αφορά στο καυτό θέμα της αυτονόμησης διαμερισμάτων από τις κεντρικές θερμάνσεις, οι πηγές του υπουργείου σημειώνουν ότι οι όποιες παρεξηγήσεις θα διευκρινιστούν με την έκδοση ερμηνευτικής εγκυκλίου.

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι υποχρεώσεις που απορρέουν από τους κανονισμούς πολυκατοικιών για την πληρωμή των παγίων των κοινοχρήστων δεν απαλείφονται από την τροπολογία για την τοποθέτηση θερμιδομετρητών χωρίς την έγκριση της γενικής συνέλευσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v