Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τo νέο τοπίο για εισφορές σε τράπεζες και ΔΕΚΟ

Σε ποιες κατηγορίες μισθωτών μειώνονται σημαντικά οι εισφορές, ώστε να διαμορφωθούν στα ίδια επίπεδα με τους υπόλοιπους ασφαλισμένους. Η υπουργική απόφαση.

Τo νέο τοπίο για εισφορές σε τράπεζες και ΔΕΚΟ

Σημαντικές μειώσεις εισφορών για μια ομάδα μισθωτών σε πρώην ΔΕΚΟ και τράπεζες αλλά και των εργοδοτών τους, σταδιακά έως το 2020, ώστε να διαμορφωθούν στο ίδιο ύψος με τους υπόλοιπους ασφαλισμένους προβλέπει υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε σήμερα σε ΦΕΚ.

Πρόκειται για ασφαλισμένους στο πρώην ταμείο της ΔΕΗ, όπου οι συνολικές εισφορές ανέρχονταν σε 33% και για το τρέχον έτος διαμορφώνονται σε 9,92% από 11% για τους εργαζόμενους και 19,83% από 22% για τον εργοδότη.

Επίσης, για τους ασφαλισμένους στο πρώην ταμείο ΗΣΑΠ, οι εισφορές διαμορφώνονται σε 8,29% και 17,70% για εργαζόμενους κι εργοδότες αντίστοιχα.

Για ασφαλισμένους σε πρώην ταμεία της Εθνικής και της ΕΤΒΑ, 8,29% για τους εργαζόμενους και από 18,08% ως 18,27% για τους εργοδότες.

Στο πρώην ΤΑΠ ΟΤΕ οι εισφορές διαμορφώνονται σε 8,29% και 17,70%-17,33% αντίστοιχα.

*Δείτε αναλυτικά την απόφαση για τους εργαζόμενους στην Εθνική Ασφαλιστική, τους δημοσιογράφους, τους χορευτές και ηθοποιούς αλλά και τους μισθωτούς με ειδικό καθεστώς, στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό". 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v