Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bild: Ο Σόιμπλε ετοιμάζεται για ελληνικό πρόγραμμα χωρίς ΔΝΤ

Το υπ. Οικονομικών προετοιμάζεται για ψηφοφορία στην Bundestag, αν το ΔΝΤ αρνηθεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, σύμφωνα με την εφημερίδα. Η ψηφοφορία αναμένεται πριν τις γερμανικές εκλογές. Το κενό του ΔΝΤ θα καλυφθεί από τον ESM.

Bild: Ο Σόιμπλε ετοιμάζεται για ελληνικό πρόγραμμα χωρίς ΔΝΤ

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προετοιμάζεται για συνέχιση του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, μεταδίδει το Reuters.

Το Βερολίνο θέλει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά διαφωνεί με την παροχή σημαντικής ελάφρυνσης χρέους στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, που δεν κατονομάζει τις πηγές της, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται για ψηφοφορία στην κάτω βουλή, στην περίπτωση που το ΔΝΤ αρνηθεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, καθώς ο Σόιμπλε είχε υποσχεθεί στην Bundestag πως το πακέτο διάσωσης θα εγκριθεί μόνο αν συμμετέχει το Ταμείο

Κατά την Bild, ο Σόιμπλε θεωρεί πως το κενό που θα αφήσει το ΔΝΤ θα πρέπει να καλυφθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ψηφοφορία για το τροποποιημένο πρόγραμμα της Ελλάδας θα λάβει χώρα πριν από τις εκλογές στη Γερμανία, που είναι προγραμματισμένες για τον Σεπτέμβριο.

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, σχολιάζοντας το δημοσίευμα, δήλωσε πως η Γερμανία εξακολουθεί να περιμένει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πακέτο διάσωσης, σημειώνοντας πως «για εμάς, η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πακέτο διάσωσης είναι υποσχεμένη και απαραίτητη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v