Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις 1.025 οι αιτήσεις για ενεργειακό συμψηφισμό

Το 85% των αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα net metering έχουν προχωρήσει στο στάδιο της προσφοράς σύνδεσης ή/και στη σύμβαση σύνδεσης, ενώ 443 (43% των αιτήσεων) συστήματα έχουν διασυνδεθεί και λειτουργούν κανονικά.

Στις 1.025 οι αιτήσεις για ενεργειακό συμψηφισμό

Συνολικά 1.025 αιτήσεις για ενεργειακό συμψηφισμό (net metering) έχουν υποβληθεί σε όλη την επικράτεια από την αρχή του προγράμματος (Μάιος 2015), ενώ ήδη 443 συστήματα έχουν διασυνδεθεί, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία για την εφαρμογή του net metering που ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, το 85% των αιτήσεων έχουν προχωρήσει στο στάδιο της προσφοράς σύνδεσης ή/και στη σύμβαση σύνδεσης, ενώ 443 (43% των αιτήσεων) συστήματα έχουν διασυνδεθεί και λειτουργούν κανονικά.

Όσον αφορά στην ισχύ των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί, αυτή ανέρχεται σε 23,47 MWp, ενώ τα συστήματα που έχουν συνδεθεί είναι 5,9 MWp (25% της συνολικής ισχύος των αιτήσεων).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΦ, από την ημερομηνία που γίνεται η αίτηση μέχρι την προσφορά σύνδεσης απαιτούνται κατά μέσο όρο 26 ημέρες, ενώ από την προσφορά σύνδεσης μέχρι τη σύμβαση σύνδεσης απαιτούνται κατά μέσο όρο 37 ημέρες.

Τέλος, από τη σύμβαση σύνδεσης ως την ενεργοποίηση απαιτούνται κατά μέσο όρο 99 ημερολογιακές ημέρες. Επομένως, από την ημερομηνία που ο επενδυτής θα καταθέσει την αίτησή του μέχρι την ενεργοποίηση του συστήματός του απαιτούνται κατά μέσο όρο 162 μέρες, δηλαδή πεντέμισι μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v