Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποχωρεί ο Χρ. Γκόρτσος από την Ελληνική Ενωση Τραπεζών

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ήδη γίνονται συζητήσεις και επαφές με στελέχη της ευρύτερης τραπεζικής αγοράς, με στόχο την κάλυψη της θέσης του γενικού γραμματέα της Ένωσης.

Αποχωρεί ο Χρ. Γκόρτσος από την Ελληνική Ενωση Τραπεζών

Την παραίτησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών υπέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρήστος Γκόρτσος και η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει με σχετικό ΦΕΚ την 1η Μαρτίου. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ήδη γίνονται συζητήσεις και επαφές με στελέχη της ευρύτερης τραπεζικής αγοράς, με στόχο την κάλυψη της θέσης του γενικού γραμματέα της Ένωσης.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα αλλαγή φρουράς έγινε και στην ηγεσία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών,, όπου καθήκοντα προέδρου ανέλαβε ο πρόεδρος της Eurobank Νικόλαος Καραμούζης.

Το προφίλ της ΕΕΤ

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) είναι ο φορέας εκπροσώπησης των ελληνικών και ξένων πιστωτικών ιδρυμάτων που λειτουργούν στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1928 και είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Εκφράζει τις θέσεις των τραπεζών-μελών της, παρεμβαίνει συμβουλευτικά στη ρυθμιστική διαδικασία, συμμετέχει στη λήψη αποφάσεων σε νομοπαρασκευαστικές ή τεχνικές επιτροπές σε διεθνές, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο και συνεργάζεται με φορείς και ενώσεις του χρηματοπιστωτικού τομέα άλλων χωρών, στο πλαίσιο διμερούς ή πολυμερούς συνεργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v