Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γρήγορη συμφωνία για Ελλάδα θέλει το ΔΝΤ

Συνάντηση του Β. Σόιμπλε με την Κριστίν Λαγκάρντ στο Νταβός, μεταδίδει το Bloomberg. Πλήρως δεσμευμένο στις συζητήσεις για την Ελλάδα δηλώνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με στόχο να εμπλακεί στο πρόγραμμα και με χρηματοδότηση.

Γρήγορη συμφωνία για Ελλάδα θέλει το ΔΝΤ

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών συναντήθηκαν χθες στο Νταβός, σύμφωνα με γραπτή δήλωση του εκπροσώπου του Ταμείου Τζέρι Ράις, που αναμεταδίδει το Bloomberg.

Σε αυτήν αναφέρεται ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών καλωσόρισε τις «διαβεβαιώσεις του ΔΝΤ ότι το Ταμείο θα παραμείνει πλήρως ενεργό» στις συζητήσεις για την Ελλάδα, «με στόχο να επιτευχθεί γρήγορα συμφωνία (early agreement) για ένα πρόγραμμα που θα μπορεί να στηριχθεί με τη χρήση πόρων του Ταμείου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Κρ. Λαγκάρντ σημείωσε ότι η ευρωπαϊκή ανάκαμψη «κερδίζει momentum αλλά μακροπρόθεσμες ανισορροπίες και μια σειρά από ρίσκα θολώνουν το outlook».

H συνάντηση έρχεται στον απόηχο της χθεσινής συνέντευξης του Β. Σόιμπλε, με την οποία διαμήνυσε ότι αν δεν μετάσχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, αυτό θα λήξει.

Κριστίν Λαγκάρντ και Β. Σόιμπλε βρέθηκαν μαζί και το μεσημέρι της Παρασκευής σε πάνελ για την παγκόσμια οικονομία. Η Ελλάδα δεν συζητήθηκε ωστόσο ο γερμανός υπουργός Οικονομικών έσπευσε να στείλει μήνυμα στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες ότι πρέπει να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις που θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της ευρωζώνης.

Υπεραμύνθηκε της πολιτικής του τονίζοντας ότι δεν μπορείς να ισχυροποιήσεις της ευρωζώνη με το να γίνει πιο αδύνατος ο ισχυρός. Εξέφρασε προβληματισμούς για τις γεωπολιτικές εξελίξεις και την πολιτική αβεβαιότητα το 2017, αλλά εκτίμησε ότι τουλάχιστον φέτος δεν θα υπάρξει αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία της Ευρώπης από το Brexit.

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Το ΔΝΤ παραμένει πλήρως εμπλεκόμενο στο ελληνικό πρόγραμμα

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε πως η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ διαβεβαίωσε τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Νταβός ότι το Ταμείο σχεδιάζει να συνεχίσει τις εποικοδομητικές συνομιλίες με την Ελλάδα και ότι παραμένει πλήρως εμπλεκόμενο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v