Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζες: Το roadshow στο Σίτι και το μεγάλο ερώτημα

«Θα επενδύσουμε στις ελληνικές τραπεζικές μετοχές όταν κλείσει η αξιολόγηση» το μήνυμα των funds στο roadshow της Deutsche Bank στο Λονδίνο. Σε δεύτερο πλάνο τα κόκκινα δάνεια και η ρευστότητα των τραπεζών.

Τράπεζες: Το roadshow στο Σίτι και το μεγάλο ερώτημα

Η πορεία των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης κυριάρχησε στις ερωτήσεις που απηύθυναν στα υψηλόβαθμα στελέχη των τεσσάρων συστημικών τραπεζών (Εθνικής, Eurobank, Alpha Bank και Πειραιώς) οι fund managers κατά τη διάρκεια της τριήμερης εκδήλωσης που διοργάνωσε στο Λονδίνο η Deutsche Bank.

Το road show άνοιξε την Τετάρτη η παρουσίαση από την διοίκηση της Εθνικής τράπεζας, ακολούθησαν χθες οι Alpha Bank και Πειραιώς και η εκδήλωση έκλεισε σήμερα με τον όμιλο της τράπεζας Πειραιώς.

Σύμφωνα με τα στελέχη των ελληνικών τραπεζών που συμμετείχαν στις παρουσιάσεις για πρώτη φορά μετά από το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης οι ερωτήσεις των ξένων επενδυτών επικεντρώθηκαν ξανά στην πορεία των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα.

«Η σχέση με την τρόικα και ο προβληματισμός για το πότε θα κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση πέρασε στην κορυφή της ατζέντας των επαφών», τονίζει στο euro2day.gr υψηλόβαθμο στέλεχος και προσθέτει: «Από το καλοκαίρι του 2016 έως και τα τελευταία road shows του ιδίου έτους, το ζήτημα που απασχολούσε τους ξένους ήταν η πορεία των κόκκινων δανείων και τι κάνουμε για την μείωσή τους».

Το δεύτερο θέμα για το οποίο ενδιαφέρθηκαν οι ξένοι ήταν σαφώς τα κόκκινα δάνεια και το τρίτο η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών.

Στο ερώτημα εάν εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για τις ελληνικές τράπεζες οι ίδιες πηγές απαντούν ότι «όταν κλείσει η αξιολόγηση τότε θα επενδύσουν στις ελληνικές τραπεζικές μετοχές». Ο προβληματισμός τους όμως, όπως εξηγούν, ήταν ως προς το χρόνο που θα απαιτηθεί για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v