Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Αντάρτικο» από τα golden boys του ΑΔΜΗΕ-Δεν παραιτούνται

Ο πρόεδρος και ο CEO του ΑΔΜΗΕ αρνούνται να παραιτηθούν επικαλούμενοι τη νομιμότητα των συμβάσεων τους για τις αμοιβές των €20.000 μηνιαίως. “Τη Δευτέρα 13 ή την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, οι αντικαταστάτες τους”, απαντούν κύκλοι του υπουργείου ΠΕΝ.

«Αντάρτικο» από τα golden boys του ΑΔΜΗΕ-Δεν παραιτούνται

“Αντάρτικο” στον ΑΔΜΗΕ από τον πρόεδρο Εμμανουήλ Κορωνιωτάκη και τον διευθύνοντα σύμβουλο Ιωάννη Μπλάνα, οι οποίοι δεν παραιτούνται, υποστηρίζοντας ότι οι αμοιβές που πήραν ήταν νόμιμες.

Στον αντίποδα, πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δηλώνουν κατηγορηματικά, πως “έχουν βρεθεί οι αντικαταστάτες, οι κ.κ. Κορωνιωτάκης και Μπλάνας αποτελούν παρελθόν”.

Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες, το ηγετικό δίδυμο του Διαχειριστή αρνούνται να υποβάλλουν τις παραιτήσεις επικαλούμενοι νομοθετικές διατάξεις του 2015 σύμφωνα με τις οποίες παύει να ισχύει το “πλαφόν” στις αμοιβές των διοικητικών στελεχών των ΔΕΚΟ και προσθέτουν πως και οι συμβάσεις που εγκρίθηκαν από το προηγούμενο εποπτικό συμβούλιο του ΑΔΜΗΕ ήταν συμβατές με τη νομοθεσία.

Στο μεταξύ σήμερα συνεδρίασε το εποπτικό συμβούλιο του Διαχειριστή, με κύριο θέμα την εξέταση της νομιμότητας των συμβάσεων των κ.κ. Κορωνιωτάκη και Μπλάνα, οι οποίοι φέρονται να είχαν εξασφαλίσει και αναδρομικά μηνιαίους μισθούς της τάξης των 20.000 ευρώ. Στη συνεδρίαση των μελών του, υπήρχε διχογνωμία με τους εκπροσώπους του δημοσίου να επιμένουν πως κακώς οι μισθοί τους διαμορφώθηκαν σε αυτά τα επίπεδα, ενώ εκπρόσωποι της ΔΕΗ και της ΓΕΝΟΠ, φέρονται να στήριξαν τη νομιμότητα των συμβάσεων.

Πάντως, το υπουργείο σημειώνει με νόημα ότι στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, Δευτέρα 13 ή Τρίτη 14 Φεβρουαρίου θα συνεδριάσει το εποπτικό συμβούλιο όπου και θα ανακοινωθούν τα νέα πρόσωπα για τη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v